Dagens Dubbel körs denna tisdag på Axevallatravet i Skara. Jag spelar med mina A-Grupper i varje avdelning vilket är totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Axevalla 16/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

10 Ziva är en i grunden fin tävlingshäst som fått möta tufft motstånd under sin karriär och har på slutet matchats på V75 där hon har visat fin form. Hon får många gånger göra en hel del grovjobb själv under loppen och var senast på Åby duktig som fyra efter att ha körts till ledningen efter 900 meter och sedan kämpade hon på fint hela vägen in i mål. Denna gången så möter hon ett klart enklare motstånd än i sina senaste starter och med en startsnabb rygg så kommer kusken Julian Cordeau att kunna komma igenom rätt så bra tillsammans med Ziva som måste ses med klart bra segerchans här och är min förstahäst.

2 Smajlis har bra fart och styrka i sig men har också haft lätt för att galoppera vilket han gjorde i tre raka starter under slutet av förra året. Efter ett godkänt kvallopp så är han nu tillbaka på tävlingsbanan igen men stallet är lite osäkra kring vart man har honom formmässigt. Grundkapaciteten är det dock inget fel på och från ett fint startspår så sitter sexåringen bra på det här direkt från start och om Smajlis sedan travar hela vägen så är han bra nog att vinna det här loppet.


Min Vinnare: 10 Ziva

Spets efter 500m: 6 Lilly Avant

Skrällen: 6 Lilly Avant

Rankingen: A: 10,2 B: 6,3,1,4,5,11 C: 7,9,8


DD-2 1640m Auto

6 Famous Scotch är en bra tjej som hade en klart godkänd debutsäsong förra året då hon på nio starter var bland de tre främsta i sex starter och tog tre stycken segrar. Hon gör en spännande årsdebut här efter ett par månaders vinterträning och står fint till med ett hyggligt startspår över kort distans, och då hon är snabb ut den första biten så tror jag att kusken och tränaren Andrè Eklundh är angelägen om att köra sig till en fin position här och med lite klaff sedan under loppets gång så tycker jag att Famous Scotch är den hästen som är hetast här.

7 ComandandConquerS. är en välstammad tyskfödd herre som i sitt hemland hunnit med att göra fem starter och har ännu inte varit utanför prispallen på dessa. Sedan ett halvår tillbaka så finns han på svensk mark där han nu då både debuterar och årsdebuterar för sin nya tränare Håkan K Persson. Det är en herre som stallet har förhoppningar på inför den här säsongen och som tränat på bra inför detta och förväntas göra en bra prestation direkt här och om det inte strular allt för mycket från det lite luriga utgångsläget här så ska ComandandConquerS. räknas tidigt.


Min Vinnare: 6 Famous Scotch

Spets efter 500m: 6 Famous Scotch

Skrällen: 2 Funny Sensation

Rankingen: A: 6,7 B: 2,4,5,9,1,12 C: 11,8,3,10


Lycka till!

Christoffer