Dagens Dubbel körs denna tisdag på Axevallatravet i Skara. Jag spelar med min A-Grupp i den första avdelningen och spikar sedan i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Axevalla 18/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2640m Auto

6 Mellby Kavat har en hel del kunnande i sig och årsdebuterade i början av juni på ett bra sätt då han efter att ha fått göra grovjobbet utvändigt ledaren under slutvarvet höll väldigt bra till andraplatsen. Det loppet har gjort femåringen gott som nu bör kliva framåt i form och dessutom så blir det barfota runt om nu vilket är optimalt. Med ett startspår innanför den värsta konkurrenten så bör kusken och tränaren Björn Goop lyckas med att hålla ut denne för att sedan efter ett par hundra meter kunna köra sig till ledningen och om man når dit är mycket vunnet för Mellby Kavat som i ett svagt lopp ska ses med störst vinstchans. 

7 Cheops besitter bra kapacitet de dagar som han får det att fungera fullt ut och det fick han verkligen att göra i årsdebuten senast. Han kördes då fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och efter det så höll han farten fint hela vägen in i mål och kunde trots att han blev rundad i slutsvängen komma tillbaka och vinna loppet enkelt. Det loppet har fört fram femåringen som här ser ut att få en amerikansk sulky på för första gången i karriären vilket är intressant och om det faller väl ut så kommer han nog vara rejält förbättrad i stilen och över den långa distansen som väntar här trivs han bra. Med startspår utvändigt om den värsta konkurrenten så lär det bli en del grovjobb för Cheops som dock ska räknas i ett öppet lopp. 


Min Vinnare: 6 Mellby Kavat
Spets efter 500m: 6 Mellby Kavat
Skrällen: 11 Jikininki
Rankingen: A: 6,7 B: 13,11,5,12,9,4,8,3,2 C: 1,10


DD-2 2140m Auto

4 Noa Transs R. är en hollänndska som senast gjorde debut på svensk mark och för sin nya tränare Hans Crebas och hon tog då karriärens första seger i femtonde försöket. Det var även hennes årsdebut efter sju månaders tävlingsfrånvaro och det var en rejäl insats sedan hon kördes till ledningen efter ett halvvarv och efter att ha fått dämpa tempot så ryckte hon undan 400 meter före mål till en överlägsen seger. Med det loppet i kroppen så bör nu fyraåringen vara ytterligare framåt i form och som det såg ut senast så kommer det att finnas en hel del att hämta för Noa Transs R. som ska räknas med fin segerchans på nytt här. 

6 M.T.Tapdancer har gjort det bra i år och utvecklats fint då det på nio starter blivit fyra pallplaceringar varav två stycken segrar. Hon har på slutet matchats i rätt så tuffa lopp och kördes offensiv i senaste starten då hon från ledningen på Åmål fick dämpa tempot en bit men hade trots det inget att sätta emot till slut och fick nöja sig med en femteplats och det var en mindre bra insats. Nu blir det lite tätare mellan starterna vilket bör vara bra för henne och dessutom möter hon ett lite enklare motstånd den här gången. Från ett öppet startspår så siktar kusken och tränaren Åke Lindblom på ledningen och om sedan M.T.Tapdancer tävlar på en högre nivå den här gången så tycker jag att hon ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 4 Noa Transs R.
Spets efter 500m: 6 M.T.Tapdancer
Skrällen: 12 Famous Scotch
Rankingen: A: 4 B: 6,12,9,1,7,11,5,3,10 C: 2Lycka till!
Christoffer