Dagens Dubbel körs denna söndag på Axevallatravet i Skara. Jag spelar med båda mina A-Grupper i respektive avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Axevalla 2/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

8 Great Time Trot är en riktig klasshäst som efter att han var igång redan som tvååring inte alls kom till start som treåring utan först igen under förra året som fyraåring. Han har haft en otroligt fin utveckling och i år på fem starter har det blivit tre segrar och en andraplats där han har matchats en hel del på V75 med goda resultat. I senaste starten som var i mitten av maj så kördes han efter lite kuggning inledningsvis till ledningen och sedan höll han ett rätt så jämnt tempo vilket till slut resulterade i en enkel seger. Han har bara gjort tretton starter hittills i karriären så han är fortsatt under en rätt så fin utveckling för dagen och känns enligt stallet väldigt fin i träningen fortsatt så trots att han här har lottats till ett tråkigt utgångsläge så ska detta vara en ny bra segerchans för Great Time Trot som är allround och kan vinna det här loppet på flera olika sätt.

2 Wishful Order är tränad i Norge men har i år startar i alla sina fyra starter på svensk mark. På slutet har det varit V75 han varit ute på och där hävdat sig bra med en seger. I senaste starten så var det en V75-Final under Elitloppshelgen och han visade då fin form som fyra efter en fin resa i andra par utvändigt och sedan en vass avslutning. Han ser ut att ha tagit det loppet bra enligt stallet som här har hittat en på förhand fin uppgift åt femåringen och från ett fint utgångsläge så öppnar han bra och kusken Kajsa Frick står sig väldigt bra i Damlopp som detta är och om bara Wishful Order håller sin fina form så ska han räknas mycket tidigt här.Min Vinnare: 8 Great Time Trot

Spets efter 500m: 2 Wishful Order

Skrällen: 12 Global Difference 

Rankingen: A: 8,2 B: 1,12,11,10,6 C: 9,3,4,7DD-2 2140m Auto

3 S.G.Empress är en välstammad dam som inlett karriären strålande med tre raka segrar. I senaste starten på Solvalla så tog hon precis som i tidigare starter hand om ledningen direkt från start och det blev efter det ett rätt så högt tempo, men hon stred på fint hela vägen in i mål och höll till en delad seger efter en snabb avslutning. Nu stöter hon på rätt så bra motstånd även denna gången men har haft turen på sin sida i spårlottningen igen då hon är kvick ut den första biten och med siktet inställt på ledningen så ska detta vara en bra chans på nytt för S.G.Empress som alltså jagar fjärde raka segern här.

4 Arctic Angel är en spännande treåring som tränas i Norge men som i sina två starter i karriären gjort resan till Sverige där hon imponerat och inlett med två raka segrar. Efter att ha kvalat på en fin tid hemma i Norge så kom hon till debuten med ett fint rykte och gjorde ingen besviken då hon debutvann på 1.15.6 över full distans efter att hon körts till ledningen med varvet kvar till mål. I senaste starten på just Axevalla så blev det ledning efter 300 meter och efter ett lite lägre tempo då så sprang hon 1.11.3 sista 700 meterna och vann i enkel stil på nytt. Nu ställs hon inför en klart tuffare uppgift här än tidigare, men hon har haft mycket sparat vid segrarna och är under fortsatt väldigt fin utveckling så från ett fint startspår här så kommer det bli en fin resa för Arctic Angel som jag tycker är given som andrahäst i det här loppet.Min Vinnare: 3 S.G.Empress

Spets efter 500m: 3 S.G.Empress

Skrällen: 8 Stens Joy 

Rankingen: A: 3,4 B: 2,8,11,6 C: 5,10,7,9
Lycka till!

Christoffer