Dagens Dubbel körs denna tisdagskväll på Axevalla i Skara. Jag väljer att spela med min A-grupp i den första avdelningen och sedan har jag en spik i den andra. 


Dagens Dubbel-Förslag Axevalla 26/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2640m Auto

I den första avdelningen så tycker jag att tre hästar höjer sig över de andra och väljer därför att strecka dessa tre. 

Förstahästen är 3 Bicc’s Avalon som i en ålder av åtta år har hittat toppform för dagen och tog senast en efterlängtad och välförtjänt seger. Han fick då en resa en bit bak i kön innan han gick med i ryggar ute i tredjespår 800 meter före mål och via en rejäl avslutning så vann han enkelt. Klart bättre startspår denna gång ger en bättre resa längre fram i fältet och den långa distansen passar även den fint. Om det sedan kan bli lite tempo på loppet så gynnar det Bicc’s Avalon som på sin fina form får förstarösten här. 


Motbudet är 2 Global Billboard som har gjort två starter i år tätt följda i början av mars. I senaste starten så var han dock lite av en besvikelse när han fick en rätt så fin ryggresa, men kunde då ingenting när det skulle avgöras och var seg. Stallet har dock en tro på att han kommer att vara klart bättre nu och dessutom blir det barfota runt om vilket är ett plus. Från ett bra startspår så kommer Global Billboard att få en fin resa, och om han sedan kan leverera på den nivån han normalt kan så ska han ses med hyfsad segerchans här. 

Spetsbudet i loppet är 4 All In Face som har bra fart i sig men kan också vara lite ojämn i sina prestationer. Han gör årsdebut här efter närmare tre månaders frånvaro på tävlingsbanan och förutsättningarna går inte att klaga på. Från ett fjärdespår bakom startbilen så kommer kusken Tommy Karlstedt att göra ett allvarligt försök på att nå ledningen för att sedan köra i den positionen, och om All In Face kan löpa upp någorlunda till sin kapacitet så är han att räkna med här. 


Min Vinnare: 3 Bicc’s Avalon 

Spets efter 500m: 4 All In Face

Skrällen: 4 All In Face

Rankingen: A: 3,2,4 B: 7,5,6,8 C: 10,9,1 


DD-2 2140m Volt

I den andra avdelningen så kommer min spik. 

Min vinnare och spik i loppet är 9 Ikaros Di Quattro som har inlett det här året riktigt bra med två segrar på fyra starter och formintrycket har varit mycket fint. Segermelodin vid segrarna har varit ledningen där han trivs bra och i senaste starten så blev det en resa i rygg ledaren och där blev han sedan fast som femma. Här startar nioåringen med 20 meters tillägg men med ett bra startspår som bör göra att han kommer iväg väldigt bra från start. Om sedan kusken och tränaren Hans Crebas kan finna en hygglig position åt sin adept så ska Ikaros Di Quattro ses med toppchans här. Spik!

Motbudet är hederskillen 11 Husse Boko som alltid gör sitt bästa i loppen och är riktigt bra de dagar han är på topp. Han gör årsdebut här efter fyra månaders vila och har väl inte den riktiga toppformen än, men han brukar gå bra efter vila och i ett litet fält så bör han få en fin position trots att han startar med 40 meters tillägg. Om sedan kusken Håkan B Johansson kan bjuda Husse Boko på en fin ryggresa så har han en rejäl avslutning att tillgå och det ska bli väldigt spännande att se han på tävlingsbanan igen och för mig är han ett givet motbud.

Min Vinnare: 9 Ikaros Di Quattro

Spets efter 500m: 3 Rocket Snapper

Skrällen: 5 Draupner

Rankingen: A: 9 B: 11,3,8,5,10 C: 7,2,6,4


Lycka till!
Christoffer