Dagens Dubbel körs denna lördag på Bergsåker i Sundsvall. Jag väljer att spika min förstarankade häst i den första avdelningen och tar sedan med min A-Grupp i den andra vilket är totalt tre kombinationer. 


DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

4 Castor The Star hade ett riktigt fint år förra året då han på fjorton starter var bland de tre främsta nio gånger och tog fem stycken segrar samt sprang in över 1.2 miljoner kronor. Han gjorde årsdebut i slutet av mars och fick då ett rätt passande lopp i ryggar och hade även lite tur när luckan uppenbarade sig och han kunde då avsluta till en knapp men säker seger. Med det loppet i kroppen så bör han nu vara i än bättre form och förutsättningarna här ser minst sagt väldigt intressanta ut med ett optimalt startspår. Då sexåringen är snabb ut den första biten så lär kusken Mats Djuse göra allt som går för att nå till ledningen vilket jag tror är en taktik som kommer att lyckas och väl i ledningen så trivs Castor The Star bra och här tycker jag att det ska vara en rätt så bra segerchans.

1 Kentucky River gjorde en uppmärksammad flytt till Daniel Redèns stall under förra året där han inte riktigt fått det att lyfta än och väntar fortsatt på första segern hos sin nya tränare. Han gjorde senast första starten på närmare 2.5 månad och var då duktig som tvåa efter att ha körts snällt och sedan avslutat vasst när luckan väl kom kort före mål och det var med sparade krafter över mållinjen. Nu startar han från ett innerspår bakom startbilen på nytt vilket inte är helt optimalt då han inte är särskilt snabb ut den första biten och istället gäller det här för kusken Örjan Kihlström att försöka hitta ut i ett andraspår så tidigt som möjligt här och om det lyckas så ska Kentucky River kunna blanda sig i segerstriden här.

2 Mellby Jinx hade en positiv säsong förra året och har sett bra ut i årets två starter där han senast tog årets första seger på ett fint sätt då han vann mycket enkelt från ledningen. Han bör gå framåt ytterligare med det loppet i kroppen och från ett fint startspår här så kommer sexåringen att få en fin resa långt fram och om Mellby Jinx håller sin fina form som han visade upp senast så ska han räcka långt även här i ett lite tuffare lopp.


Min Vinnare: 4 Castor The Star

Spets efter 500m: 4 Castor The Star

Skrällen: 5 Weekend Fun

Rankingen: A: 4,1,2 B: 8,5 C: 7,3,6


DD-2 2140m Volt

9 Mi Amore Bros har bra kunnande i grunden och visade det i fjolårets sista två starter då hon tog två raka segrar. Här gör hon årsdebut efter 4.5 månaders tävlingsfrånvaro, men känns bra hemma i träningen enligt stallet som tycker att femåringen ska vara redo för att göra ett bra lopp direkt här i årsdebuten. Ett bakspår som hon har lottats till här är alltid lurigt, men hon bör ändå hamna rätt så bra på det från start och då hon tål att göra en hel del jobb själv om så krävs så tror jag på en aktiv styrning från kusken Örjan Kihlström. I ett öppet lopp mot endast ston så räcker Mi Amore Bros långt och detta ser på förhand ut som en rätt så passande uppgift och hon rankas först. 

7 Never To Young har varit på gång under våren men inte riktigt fått det att stämma fullt ut på slutet. I senaste starten så galopperade hon från start och fick sedan efter att ha funnit rätt på benen en resa långt bak i kön och efter att ha kommit fram i femte par utvändigt 900 meter före mål så gjorde hon det bra som femma i mål och visade fin form. Nu står hon bra till här med ett fint startspår som bör innebära att hon travar iväg från start och ska då kunna finna en rätt så lämplig position och om sedan Never To Young har lite tur med sig så ska hon räknas mycket tidigt här.

14 Olly Håleryd hade en fin utveckling förra året och tog då på tretton starter nio pallplaceringar varav fem stycken segrar samt sprang in 603 tusen kronor. Här gör hon årsdebut efter att hon inte har startat sedan i slutet av december då hon var ute i en V75-Final på Solvalla under annandagen. Hon har skött sin vinterträning på ett bra sätt rapporterar stallet och till den här starten får sexåringen kusken Björn Goop upp bakom sig för första gången vilket jag tycker är en klart intressant ändring. Hon startar med 40 meters tillägg och i en årsdebut är det alltid tufft och det lär inte heller bli en ultraoffensiv styrning här, men om Olly Håleryd kan få en fin ryggresa här så har hon en vass avslutning att tillgå och det är dumt att inte tro på henne här ändå med tanke på den grundkapacitet som hon har.


Min Vinnare: 9 Mi Amore Bros

Spets efter 500m: 3 Conrads Anette

Skrällen: 3 Conrads Anette

Rankingen: A: 9,7,14 B: 3,6,5,10,2,15,11 C: 4,1,12,8Lycka till!

Christoffer