Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.

Dagens Dubbel denna lördag är rätt så svårlöst och jag spelar med åtta kombinationer med hopp om hyggligt odds.Dagens Dubbel-Förslag Bergsåker 17/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-1 1640m Auto


Ett rätt så svårlöst lopp där flera kan vinna och jag väljer att ta med fyra stycken hästar.

5 Benchmark utvecklades fint ifjol och sprang in 314 tusen kronor. Han har matchats mot tuffa hästar i år och startade så sent som förra lördagen på V75 där han inte hade den rätta turen och pressades ej av kusken. Nu startar han från ett bra startspår mitt bakom startbilen och om bara kusken Örjan Kihlström kan finna en vettig position här så tycker jag att Benchmark är fältets bästa häst och med täta starter nu bör han vara uppåt formmässigt.

1 Erjon har visat riktigt bra form på slutet och imponerade så smått senast när han vann från utvändigt ledaren. Nu står han bra till med ett innerspår bakom startbilen och då han är snabb ut så kommer femåringen att få ett fint lopp i den främre träffen och sedan om man väljer att köra i ledningen eller om man väljer att släppa återstår att se. Jag tror på det förstnämnda och från tätpositionen så leder Erjon det här loppet länge.

Övriga två hästar i loppet som jag väljer att ta med är 3 Judge Dredd Sisu som visat fin form i årets två starter som han har två raka segrar på och då han tål att göra en hel del jobb själv under loppets gång så ska han räknas även här. 4 Never To Young har tre raka segrar med sig inför den här starten mot lite enklare motstånd och har lottats till ett bra startspår här. Det är anmält med en amerikansk sulky till den här starten vilket jag tycker är intressant och om bara Per Lennartsson kan ge sin adept en vettig resa här så tycker jag att Never To Young ska ses med lite skrällchans.

Om man vill välja att ta med ytterligare en så är 10 Luca Di Quattro värd att nämna då det rör sig om en stark herre med gott kunnande, och om det skulle bli lite tempo på det här loppet så kan han komma in i matchen.


Min Vinnare: 5 Benchmark

Spets efter 500m: 1 Erjon

Skrällen: 10 Luca Di Quattro

Rankingen: A: 5,1,3,4 B: 10,2,8,7 C: 11,12,9,6


DD-2 2140m Auto


I denna avdelningen så höjer sig en duo över de andra och jag väljer att strecka dessa två.

6 King Of Djazz är en stark herre som bytte tränare ifjol under sommaren från Joakim Lövgren i syd till Sandra Eriksson i norr och den omställningen har han klarat bra då han vann på V75 på juldagen på vinterbana. Efter den starten har han fått lite vila och är nu väl förberedd för det här loppet då han sköter träningen på ett bra sätt. Kusken Örjan Kihlström hoppar upp i sulkyn vilket även det är intressant och från ett bra startspår så lär man köra det som går från start för att finna position och jag tror det kan bära av hela vägen till ledningen efter ett par hundra meter här och då är King Of Djazz hästen att slå för övriga.

3 It`s Peppertime blir favorit i loppet och det rör sig om en mycket kapabel herre som här har lottats till ett bra startspår. Jag tycker dock att han blir lite för stor favorit och garderar därför. Startspåret här är däremot bra även om det inte blir någon snabbstart då han tidigare har galopperat och istället lär kusken Jorma Kontio rikta in sig på att köra felfritt och sedan ta dom på styrka vilket kan gå.

Skrällen är 4 Humble Stance som imponerat i tre raka segrar på vinterbana hemma i Boden och Skellefteå och det har varit ett fint formintryck. Tuffare emot den här gången givetvis, men form slår oftast klass och om bara kusken Mats Djuse kan ge sjuåringen en vettig resa här så kommer Humble Stance att göra sitt bästa och då kan det räcka långt.Min Vinnare: 6 King Of Djazz

Spets efter 500m: 6 King Of Djazz

Skrällen: 4 Humble Stance

Rankingen: A: 6,3 B: 7,4,9,2,11,12 C: 1,10,8,5