Dagens Dubbel körs denna torsdagskväll på Bergsåker i Sundsvall. Jag väljer att spela med båda mina A-Grupper i varje avdelning vilket ger totalt åtta kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Bergsåker 21/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2640m Auto

I den första avdelningen på Dagens Dubbel så tycker jag att två hästar höjer sig rejält över de andra och dessa två tar jag med på kupongen. 

Min vinnare och spetsbyxor i loppet är 6 Global Easy Rider som verkligen har hittat formen på slutet och kommer med tre raka segrar inför den här starten. Han är allround då han har vunnit både från ledningen och bakifrån, men här ifrån ett bra utgångsläge så bör taktiken vara given från kusken Olle Wäjersten och det är att nå ledningen. Väl i den positionen så biter Global Easy Rider ifrån sig bra och om han kan få dämpa tempot en liten bit över den långa distansen här så ska det vara en mycket bra segerchans. 

Motbudet är 1 Competivo som är stallkamrat till min förstahäst och har gjort det bra i årets två starter som gett en andraplats som bäst. Han är rätt så stark och rejäl av sig men inte så snabb änsålänge och det är därför ett dåligt startspår här med ett innerspår bakom startbilen då han inte är särskilt startsnabb. Han har tidigare också haft lätt att stressa upp sig men bör hålla sig lugn då han startar på hemmaplan den här gången. Här gäller det för kusken Oskar Florhed att hitta ut i ett andraspår kort efter start och över den långa distansen sedan blir han spännande att följa och Competivo ska vara ett givet motbud här. 

Min Vinnare: 6 Global Easy Ride

Spets efter 500m: 6 Global Easy Rider 

Skrällen: 5 Nemesia Boko

Rankingen: A: 6,1 B: 5,11,4,7,10 C: 9,2,12,3,8


DD-2 1640m Auto

Min vinnare av loppet är 2 Ellbert som är en grundkapabel herre som i senaste starten tog första årssegern då han kördes offensivt fram utvändigt ledaren efter 600 meter och vann sedan mycket enkelt. Det är främst styrkan som är hans främsta vapen då han inte är särskilt snabb i benen och därför har man nu valt att starta över kort distans här för att få lite fart i benen. Utgångsläget är optimalt då han sitter i ett andraspår direkt från start och om sedan Ellbert återigen travar den här gången så ska det vara en bra segerchans i ett ojämnt lopp. 

Främsta motbudet är 8 Wilda Eric som gjort det bra i årets två starter som gett två raka andraplatser. Han börjar enligt stallet att dessutom få lite mer snabbhet i benen och öppnar även bra bakom startbilen vilket kan behövas från ett tufft utgångsläge här. Fortfarande är det främst hans styrka som utmärker honom och här bör det bli ett rätt så offensivt upplägg och om Wilda Eric får det att stämma här så ska han ses som en av flera med segerchans. 

11 Orr Kide har i år på tre starter tagit två segrar och en tredjeplats och varit riktigt bra. Vid tredjeplatsen i senaste starten så fick hon en resa i tredje par utvändigt och därifrån höll sedan sexåringen farten bra in i mål. Kort distans har tidigare funkat bra, men utgångsläget här krävs det tur ifrån och det är upp till kusken Mats Djuse att lösa en fin resa här åt Orr Kide som ska ses med chans om det klaffar med både resa och lite tempo på loppet. 

Spetsbudet i loppet är 3 Urkraft som är bra i grunden men har också rätt så svårt att sköta sig i loppen då han galopperar titt som tätt. Utgångsläget här är bra och när han travar är han rätt så kvick i benen från start och bör isåfall sitta bra på det här kort efter start. Det är anmält barfota bak till den här starten och den balansen har han tidigare vunnit på och jag tycker att Urkraft har visat tillräckligt med fart för att agera skräll här. 

Min Vinnare: 2 Ellbert 

Spets efter 500m: 3 Urkraft

Skrällen: 3 Urkraft 

Rankingen: A: 2,8,11,3 B: 6,1,12,10,7 C: 4,5,9


Lycka till!
Christoffer