Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.Dagens Dubbel körs denna torsdagskväll på Bergsåkerstravet i Sundsvall. Jag väljer att spela totalt tre kombinationer med en rolig skrällspik i andra avdelningen.Dagens Dubbel-Förslag Bergsåker 22/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-1 1640m Auto


I den första avdelningen på DD så har vi ett kallblodslopp över sprinterdistans att reda ut och jag tycker tre hästar höjer sig över mängden.

1 Blomsterprinsen är den hästen med klart bäst kapacitet i loppet då han var strax under kulltoppen ifjol med en finalplats i Kallblodsderbyt. Han gjorde årsdebut i slutet av januari och var då mycket bra när han fick vandra utvändigt ledaren sista varvet, men kunde trots det plocka fram sin fina moral och avgöra enkelt till slut. Med det loppet innanför västen så kommer inte femåringen att vara sämre här, men han är inte särskilt startsnabb och den främsta uppgiften för kusken Mats Djuse är här att hitta ut i ett andraspår så snabbt som möjligt och om det lyckas så ska detta vara en mycket bra segerchans för Blomsterprinsen.

Spetsbudet i loppet är 5 Brageson som är segervan, men inte gjort så många starter i karriären sett till hans ålder. Han gjorde senast årsdebut och blev då lite väl pigg framme i ledningen vilket gjorde att han blev rätt så trött till slut, men här startar han från ett bra utgångsläge igen och taktiken från kusken Henrik Svensson kommer att vara spets och slut. Den taktiken kan bli verklighet om Brageson håller sig lugnare den här gången över den optimala distansen 1640 meter.

Jag har med ytterligare en häst i min A-Grupp och det är 9 Grude Trygve som hade ett strålande fjolår med tolv segrar på arton starter. Han tog i senaste starten sin första seger för det här året då han via en riktigt stark avslutning sista 700 meterna hann fram till knapp seger och med samma förutsättningar nu som i senaste starten så bör Grude Trygve kunna blanda sig i segerstriden även denna gång.

Min Vinnare: 1 Blomsterprinsen

Spets efter 500m: 5 Brageson

Skrällen: 4 Holms Herkules

Rankingen: A: 1,5,9 B: 4,10,8,3 C: 6,12,11,2,7
DD-2 1640m Auto


Den andra avdelningen på Dagens Dubbel denna kväll är lite svårlöst, men jag tycker mig ha hittat ett rätt så fint drag som jag väljer att ranka överst och lämna ensam på kupongen.

5 Grab The Moment är hästen jag väljer att spika då han står bra till här med ett intressant startspår som han även kan utnyttja då han är kvick ut den första biten. I senaste starten tog han hand om ledningen direkt från start och sedan efter att ha fått bestämma tempot en bit så gick han enkelt undan till seger. Nu är distansen kortare vilket jag bara ser som en fördel och om det inte blir alltför tuff körning från start och med den formen som Grab The Moment visade senast, så tycker jag att detta är en ny spännande uppgift för sexåringen.

Ett par motbud finns det att ta med för er som vill göra det.

2 Atlas A`lir kommer att bli favorit här och var duktig som tvåa i sin senaste start efter ett tufft lopp, men han är trög av sig och kommer säkert får göra en hel del grovjobb även den här gången och då är han sårbar. Men han kan absolut vinna det här loppet på sin styrka. Där bakom finner vi 10 Ytowns Dragon som gjort det väldigt bra under inledningen av karriären och gör första starten här över kort distans vilket inte ska vara något problem. Spåret är däremot lite lurigt, men med lite tempo på loppet så ökar segerchansen och jag räknar med att Ytowns Dragon kommer med en ny bra avslutning här. Ytterligare en värd att nämna är 9 Betterbegoodtome som är fortsatt segerlös efter tolv starter men som varit på prispallen i sju av dessa. Nu har han årsdebuten avklarad vilket har fört fram honom formmässigt och från ett passande smygläge här så kan han få loppet han behöver och då kan han spurta till seger till slut.


Min Vinnare: 5 Grab The Moment

Spets efter 500m: 5 Grab The Moment

Skrällen: 10 Ytowns Dragon

Rankingen: A: 5,2,10,9 B: 6,11,1,12,7 C: 8,4,3


Lycka till!
Christoffer