Dagens Dubbel körs denna tisdag på Bergsåker i Sundsvall. Jag spelar med mina A-grupper i varje avdelning vilket är totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Bergsåker 23/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

5 Västerbo Ajax hade ett fint fjolår då han på femton starter var bland de tre främsta i tio av dessa och tog sex stycken segrar samt sprang in över 431 tusen kronor. Han årsdebuterade i början av april på absolut bästa sätt då femåringen kördes till ledningen efter ett halvvarv och fick sedan bestämma tempot efter eget behag vilket gjorde att det blev en snabb avslutning och då vann han mycket enkelt. Här står han på nytt inför en spännande uppgift från ett fint startspår där kusken Ulf Ohlsson lär ha siktet inställt på ledningen och väl därifrån så har Västerbo Ajax sju segrar på åtta försök och här tar han en ny spetsseger tror jag.

6 Dutchess Sun är en norskfödd tjej som visat fin kapacitet som yngre häst i hemlandet Norge. Inför årets säsong så har hon gjort flytten till Sverige och Daniel Wäjerstens stall och i senaste starten gjorde hon både regidebut och årsdebut där hon såg fin ut och fick ett fint lopp mot tuffa hästar och gick i mål med krafter sparade. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara mycket bättre och om det bara löser sig här under loppets gång så kommer hennes avslutning att räcka långt och Dutchess Sun ska ses med rätt hyfsad segerchans.


Min Vinnare: 5 Västerbo Ajax

Spets efter 500m: 5 Västerbo Ajax

Skrällen: 8 Just More Fun

Rankingen: A: 5,6 B: 11,9,8,10,3,2,1 C: 12,7,4DD-2 2140m Auto

5 Juni Blixt är en mycket högkapabel herre som årsdebuterade på absolut bästa sätt senast då han kördes till ledningen efter 500 meter och sedan efter att han dragit på i ett jämnt tempo så blev det en enkel seger med vad det såg ut som krafter kvar över mål. Med det loppet innanför västen så bör hans form vara klart uppåt inför den här starten som på förhand ser väldigt intressant ut då femåringen har lottats till ett fint utgångsläge. Ett offensivt upplägg lär det bli från kusken Mats Djuse som jag tror placerar Juni Blixt tidigt i ledningen här och sedan så blir ekipaget mycket svårslagna.

3 Järvsö Kurt är en rätt så rejäl herre som det börjat lossna för allt mer enligt stallet. Han har i år på fem starter varit bland de tre främsta i fyra av dessa och tagit en seger. I senaste starten så var han ute på V75 och startade då med 60 meters tillägg, men bjöd då på en rejäl slutrunda och avslutade mycket bra fram till en tredjeplats och visade fin form. Nu går han upp lite i klass igen sett till motståndet men har samtidigt ett klart bättre utgångsläge och om bara kusken Marcus Lilius kan få iväg Järvsö Kurt här ifrån start och finna en vettig position så ska man räknas som det främsta motbudet här.


Min Vinnare: 5 Juni Blixt

Spets efter 500m: 5 Juni Blixt

Skrällen: 12 Bäcklös Faron

Rankingen: A: 5 B: 3,12,4,10,8,9 C: 2,1,7Lycka till!

Christoffer