Dagens Dubbel körs denna torsdag på Bergsåker i Sundsvall. Jag spelar med båda mina A-Grupper i respektive avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Bergsåker 30/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Volt

7 Järvsö JOP är en fin tävlingshäst som vunnit närmare en tredjedel av karriärens starter. I år har det på fem starter blivit tre segrar och en andraplats som han har imponerat i. I senaste starten spände man bågen och gick ut på V75 men galopperade då kort efter start för att sedan komma fram en bit bak i andraspår och sedan var han trött 400 meter före mål och fick ingenting med sig. Han är van vid att möta rätt så tufft motstånd så därför ser den här uppgiften rätt så intressant ut på förhand tycker jag för femåringen som om han klarar av startmomentet bör finna en fin position och sedan så tror jag att det blir väldigt svårt att stå emot Järvsö JOP här. 

3 B.B.Pave Faks är en norsk gäst som är riktigt bra när han får det att fungera fullt ut och travar i loppen. I år har han hunnit med tretton starter och galopperat i nio av dessa men i de felfria loppen så har han en seger och två andraplatser. I senaste starten så skötte han sig och slutade då tvåa även om han inte var nära segern, men det var ett fall framåt. Nu gör man resan till Sverige denna gång och står rätt så intressant till här då det endast är han och en till på startvolten så bör det bli en rätt så fin position här samt en felfri avgång och då B.B.Pave Faks tävlar lite mot sig själv så ska han om han travar denna gång ses som det främsta motbudet. 

Min Vinnare: 7 Järvsö JOP

Spets efter 500m: 2 Prins Modde 

Skrällen: 3 B.B.Pave Faks 

Rankingen: A: 7,3 B: 4,11,13,2,9,10,5 C:6,12,8,1


DD-2 1640m Auto 

8 Underbarosåfin är en mycket fin tävlingshäst som ofta gör sitt i loppen och det mot tufft motstånd. I år har han hunnit med att göra åtta starter med tre segrar som bäst och även matchats en hel del på V75. Just den senaste starten var på V75 och han fick då en fin resa i rygg på ledaren där han sedan hakade på fint hela vägen in i mål till en tredjeplats. Det är toppform för dagen är känslan man får och till den här starten så kliver sjuåringen ner rejält i klass och trots att han startar från ett startspår längst ut bakom startbilen så tycker jag att det ska vara bra chans på att kusken och tränaren Henrik Svensson kan köra Underbarosåfin till ledningen här i ett tidigt skede och sedan stannar ekipaget där hela vägen in i mål.

2 Kainai Goj är bra de dagar han får det att fungera men det har inte riktigt stämt för honom helt på slutet. Han kommer närmast från en start på V75 där det blev galopp från start och sedan fick han med sig en sjundeplats efter en invändig resa och i starten innan det så blev det galopp efter 200 meter då han kördes för ledningen. Med dessa galopper på slutet så tror jag därför att kusken Magnus Djuse helst vill få iväg åttaåringen felfritt här som bör få en fin position även om man inte blandar sig i någon spetsstrid och normalt sett så räcker Kainai Goj långt i det här loppet och ska med på kupongen tidigt.


Min Vinnare: 8 Underbarosåfin 

Spets efter 500m: 8 Underbarosåfin 

Skrällen: 1 Young Mistress 

Rankingen: A: 8,2 B: 9,1,7 C: 5,4,3,6Lycka Till!

Christoffer