Dagens Dubbel körs denna onsdag på Bergsåker i Sundsvall och Jägersro i Malmö. Jag spelar med båda mina A-grupper i varje avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer.Dagens Dubbel-Förslag Bergsåker/Jägersro 22/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-1 1640m Auto

6 Hagrid är en flyfotad herre med fin kapacitet men som också har lite svårt att stå på benen stundtals. På slutet så har det blivit två raka galopper, först näst senast då han i ledningen såg väldigt fin ut i slutsvängen men galopperade då med en framskjuten placering på gång och senast så blev det galopp kort efter start. Enligt stallet så känns det i träningen som att han håller en väldigt fin form för dagen och den här uppgiften ser på förhand spännande ut då han är ute över en passande kort distans samtidigt som han har lottats till ett framspår. Just spåret är något han kan utnyttja då han är kvick ut den första biten och det är även spännande att kusken Örjan Kihlström hoppar upp bakom den här gången och om bara Hagrid travar iväg här så bär det normalt sett iväg till ledningen och om det sedan flyter på under loppet så ska detta vara en vettig segerchans.

11 Woodcutter är en fin tävlingshäst som efter ett längre uppehåll utan någon start förra året nu gjort åtta lopp i år och har sett allt bättre ut. Första segern för året kom i näst senaste starten då han fick en position i andra par utvändigt och efter att han körts fram utvändigt ledaren inför slutvarvet så kunde han koppla greppet in mot upploppet och segern blev till slut säker. I senaste starten gjorde han återigen en fin prestation då han gick ett fint slutvarv ute i spåren till tredjeplatsen och formen är enligt stallet bra. Dock har han här haft otur i spårlottningen då han kommer ut från ett bakspår över kort distans vilket alltid är tufft, men om det kan bli lite tempo på loppet vilket det ser ut att kunna bli här så ökar segerchansen för Woodcutter som är en stark avslutare och ska i det här loppet med lite tur räknas tidigt.


Min Vinnare: 6 Hagrid

Spets efter 500m: 6 Hagrid

Skrällen: 8 Guvernör Godiva

Rankingen: A: 6,11 B: 5,4,8,7,10 C: 12,2,9,1


DD-2 2640m Auto

6 Milles Tobin har trots sin ålder på fem år endast gjort fjorton starter under karriären och på dessa tagit fyra segrar och tre andraplatser. I år har han hunnit med att göra fyra starter med en seger som bäst och han hade en liten tävlingspaus på två månader inför senaste starten då han inte var som bäst som femma men han tar enligt stallet inte riktigt i som önskat när han får springa i ryggar. Därför lär det den här gången bli full laddning från start från det här utgångsläget för i ledningen så trivs han väldigt bra då han tagit alla sina fyra segrar i karriären därifrån och till den här starten så är han dessutom anmäld barfota runt om vilket isåfall är andra gången i karriären. Till tät tror jag att det bär av här för Milles Tobin tillsammans med kusken och tränaren Joakim Lövgren och väl i den positionen är det ekipaget att slå för övriga.

8 Parameter har varit fin på slutet och ser ut att hålla toppform efter en seger och en andraplats i de två senaste starterna där det varit rejäla insatser. Vid segern i näst senaste starten som var hans andra för året så startade han från ett hopplöst utgångsläge och hamnade då som sistahäst i fältet men via rejäla sista 700 meter så rundade han fältet och kopplade greppet om segern in mot upploppet och sedan blev det väldigt enkelt med ett bra intryck över mål. Även i senaste starten så var det ett bra intryck då han från en bit bak i kön återigen levererade en fin långspurt och det blev då en andraplats. Den långa distansen som nu väntar känns som en fördel för fyraåringen som återigen har lottats till ett tråkigt utgångsläge och han lär nog få backa ner i fältet på nytt här kusken Victor Rosleff, men om Parameter håller samma form och gör en liknande insats som i de senaste starterna så ska han räknas mycket tidigt.

Min Vinnare: 6 Milles Tobin

Spets efter 500m: 6 Milles Tobin

Skrällen: 4 Value For Moni

Rankingen: A: 6,8 B: 5,12,2,4,10,7,3 C: 1,9,11
Lycka till!

Christoffer