Dagens Dubbel körs denna onsdag på Bergsåker i Sundsvall och huvudstadsbanan Solvalla. Jag spelar med en spik i den första avdelningen och tar sedan med två hästar i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Bergsåker/Solvalla 1/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

9 Kingslayer Pellini hade ett fint fjolår då han matchades främst på V75 och var bland de tre främsta i hälften av sina sexton starter varav fyra stycken slutade med seger samt att det till slut blev över 591 tusen kronor intjänat. I år har han kommit igång med tre starter som gett en andraplats samt en tredjeplats som bäst. Just tredjeplatsen tog han i sin senaste start som var på V75 då han fick en resa i rygg på ledaren och fick då fritt spurtutrymme kort före mål och gjorde det bra då som trea. Formen kommer allt mer för femåringen som här går ner i klass en aning sett till motståndet och med en startsnabb rygg så bör kusken och tränaren Daniel Wäjersten kunna sätta sin adept i ett rätt så bra läge här och normalt sett så ska det här vara en toppchans för Kingslayer Pellini som jag spikar.

5 Take This Society är i grunden en väldigt fin häst som under fjolåret visade höga toppar i sitt tidigare hemland Norge men var också rätt så ojämn i sina prestationer. I år har det på två starter blivit två raka fjärdeplatser och han bör ha gått framåt ytterligare i form till den här starten. Denna gång åker en amerikansk sulky på vilket är ett plus då det fortsatt blir barfota runt om och från ett fint startspår så lär Take This Society kliva iväg bra och finna en fin position och om det bara klaffar lite här samtidigt som det strular för min vinnare av loppet så ska han räknas med segerchans här.Min Vinnare: 9 Kingslayer Pellini
Spets efter 500m: 2 Global Crusader
Skrällen: 5 Take This Society 
Rankingen: A: 9 B: 5,2,11,7,3,4,8 C: 6,10,1 


DD-2 2140m Auto 

2 Natural Mine hade en fin utveckling under fjolåret och har inlett det här året bra med då han på tre starter tagit två segrar. Efter att ha årsdebuterat i början av januari så var han tillbaka på tävlingsbanan i slutet av mars under långfredagen och var då klart godkänd som femma efter en tuff öppning av loppet. Just det loppet förde fram femåringen rejält till senaste starten då han var riktigt fin när han från ledningen vann mycket enkelt och gick som det såg ut som i mål med krafter kvar. Även denna gång ser uppgiften väldigt tilltalande ut för Natural Mine som har lottats till ett optimalt startspår och med siktet inställt på ledningen så ser det här ut som en toppchans.

1 Mister Jupiter är en högkapabel herre som segrat i hälften av karriärens fjorton starter. Efter att ha tagit sig till final av Kriteriet för två år sedan så hade han ifjol ett mellanår då det endast blev fyra starter och som bäst en andraplats på dessa, men i år har det sett klart bättre ut då han på tre starter tagit två segrar och en andraplats. I senaste starten som var i början av mars så startade han från ett bakspår och han hamnade då en bit bak i kön och efter att ha gått med i ryggar ute i tredjespår 700 meter före mål så avslutade han klart bra fram till andraplatsen. Efter det har han fått lite vila men ska vara väl förberedd inför detta och om kusken Jorma Kontio lyckas hitta ut i ett andraspår tidigt här så kommer Mister Jupiter att få en fin resa och normalt sett så ska han räcka långt här.Min Vinnare: 2 Natural Mine
Spets efter 500m: 2 Natural Mine
Skrällen: 6 Benchmark 
Rankingen: A: 2,1 B: 6,9,5,7,4,3,11,8,10,12 Lycka till!
Christoffer