Dagens Dubbel denna onsdag delas mellan Bergsåker & Solvalla. 

DD Bergsåker & Solvalla 10/1

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
Ett på förhand öppet lopp där jag kommer att strecka på.

4 Glowing Star visade form senast när karriärens första seger inkasserades. Han vann då på bra sätt från ledningen och skulle fyraåringen återigen hitta till front ikväll kan det mycket väl bli så att Glowing Star dubblar segerskörden här. Han lever på sin fart och kort distans är ett plus. Oavsett om det blir ledningen eller inte ska han räknas tidigt och jag rankar honom etta.

8 Diego har fått ett tufft utgångsläge men även detta är en individ som kommer med en färsk seger i bagaget och han har nu visat form en längre tid. Han är kvick i benen och även om det finns risk för att han hamnar på vingel härifrån räknar jag med att Robert Skoglund skickar iväg vad som går från start ikväll. Skulle det sen lösa sig på ett bra sätt för Diego finns både fart och kunnande för att sätta nosen först över linjen på nytt.

2 Västerbo Pentax visade senast att utrustningsförändringarna gav bra effekt. Västerbo Pentax såg klart bra ut och avslutade också snabbt efter att ha fått ett passande smyglopp. Ikväll är utgångsläget återigen passande och även om man återgår till vanlig vagn igen så ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 4 Glowing Star
Spets efter 500m: 4 Glowing Star
Skrällen: 2 Västerbo Pentax
Ranking: A 4,8 B 2,1,6,7,9,11 C 5,3,10,12

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
Vi avslutar omgången med att spika 9 Friend of Elves. Han visade under förra året att han är tillräckligt bra för att utmana de bästa i kullen. Senast stod han dessutom för en bra prestation när han trots dödens under slutrundan höll bra hela vägen som tvåa och fick endast se sig besegrad av Decision Maker som han drog fram längs vägen. Formen sitter där och även om bakspår ikväll inte är det bästa så är jag inne på att Friend of Elves trots allt kommer att sitta bra till direkt från start. När sen Mats E Djuse väljer att sätta in attacken besitter Friend of Elves både fart och kunnande som sticker ut. I mitt badkar blåser han ner samtliga under slutrundan och jag spikar.

Motbud
4 Maverick Dream var för två starter sedan ute på V75 och gjorde det då bra trots ett tufft lopp. Senast var han dock inte som bäst, men banan passade inte heller Maverick Dream och vi ska inte ta så hårt på den plumpen. Är formen bara fortsatt bibehållen är jag inne på att Maverick Dream är ledaren i loppet och i den positionen ska han sen med en normal prestation anses som det främsta motbudet på förhand.

Nämner även 1 Parveny som besitter bra kunnande i grunden men han letar fortsatt efter formen. Men från stallet meddelar man att Parveny nu tränar förbättrat och att han ska utrustas med en amerikansk vagn för andra gången i livet är spännande. Vid gardering ska inte Parveny nonchaleras.

Min Vinnare: 9 Friend of Elves
Spets efter 500m: 4 Maverick Dream
Skrällen: 1 Parveny
Ranking: A 9 B 4,1,3,2,8,5 C 7,10,6,11

Lycka till
DrTrav