Dagens Dubbel körs denna onsdagskväll på Bergsåker och Solvalla där jag väljer att spela med min A-grupp i den första avdelningen och sedan spikar jag i den andra.Dagens Dubbel-Förslag Bergsåker/Solvalla 13/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-1 2140m Volt

Den första avdelningen är ett rätt så öppet lopp och jag har fyra stycken hästar med i min A-grupp.

Min vinnare av loppet är 9 Megan Di Quattro som matchats mot rätt så tufft motstånd tidigare och hävdat sig bra. I år har hon hunnit med två starter där hon i årsdebuten näst senast avslutade vasst men förlorade då på målfoto. I senaste starten så blev det galopp kort efter start och den är bara att glömma. Sett till motståndet så är det en rätt så passande uppgift för femåringen den här gången och från ett fint startspår så bör Megan Di Quattro komma iväg rätt så hyggligt från 20 meters tillägg. Med en fin ryggresa så kommer det att komma en rejäl avslutning och här tar hon årets första seger.

Främsta motbudet är 10 Oryx Håleryd som inte alls har haft den rätta turen med sig på slutet men det lyser verkligen form om sexåringen för dagen. I senaste starten så hamnade han dåligt på det från start och tvingades backa ner i kön och sedan när han gick med i ryggar ute i spåren runt slutsvängen så avslutade han bra till en femteplats. Här startar man med 20 meters tillägg och dessutom ett snävt startspår som gör att kusken Marika Eriksson har lite att lösa från start, men om hon lyckas med det och bjuder Oryx Håleryd i en fin position så kommer det komma en rejäl avslutning även den här gången och med lite stolpe in så bör ekipaget ha rätt så bra chans.

En annan rätt så formstark häst är 8 Gibson Brick som startat på under vintern och utvecklats fint. Han startade så sent som för en vecka sedan och gjorde det då bra som fyra efter en resa utvändigt ledaren. Just täta starter som det nu blir har tidigare inte varit något problem och om han bara kliver iväg här från start så kommer Gibson Brick att sitta rätt så hyfsat på det och han är en av flera som kan vinna det här loppet.

Skrällen i loppet är 14 Västerbo Maharani som i senaste starten i samband med sin årsdebut även gjorde debut i ny regi för sin tränare Henrik Svensson. Hon fick då en snäll invändig resa innan hon lyftes ut över upploppet och avslutade då bra till en femteplats. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara rejält framflyttad och om man bara har lite tur från det här jobbiga utgångsläget så ska Västerbo Maharani kunna vara med och utmana om segern.

Min Vinnare: 9 Megan Di Quattro

Spets efter 500m: 6 Danilo S.H.

Skrällen: 14 Västerbo Maharani

Rankingen: A: 9,10,8,14 B: 5,1,6,3,12,11 C: 2,13,7,4


DD-2 2640m Auto

I den andra avdelningen så har vi fått en viktig strykning av min spik och loppets stora favorit Jeremias Sisu. Istället väljer jag att gå på min andrahäst och spikar den på kupongen.

Min vinnare av loppet är 2 Sultan Of Sand som är en rejäl herre med fin styrka som gillar den långa distansen som väntar här. Han har i år gjort två starter där han i senaste starten i början av mars tog årets första seger då han kördes till ledningen efter 500 meter och sedan stannade där. Bra startspår har han lottats till även den här gången och han kommer att sitta bra på det från start och om det bara kan bli lite tempo på loppet vilket det ser ut att kunna bli från start så tror jag att Sultan Of Sand plockar ner det här motståndet och han är min roliga spik.

För er som vill gardera så finns det ett motbud värt att nämna i 4 J.J.Daenerys som kommit igång rätt så hyggligt i år då hon på fem starter har tagit tre andraplatser. I senaste starten så satt hon i tredje par utvändigt innan hon med 850 meter kvar till mål avancerade framåt via tredjespår och landade sedan utvändigt ledaren in mot upploppet och höll sedan starkt till andraplatsen utan att vara nära segern. Här aviserar stallet att man ska köra barfota vilket är en positiv ändring, och från ett bra startspår så kan kusken och tränaren Fredrik B Larsson ladda iväg här från start med sin adept som med en fin resa kan avsluta starkt och J.J.Daenerys ska ses som ett givet motbud.


Min Vinnare: 2 Sultan Of Sand

Spets efter 500m: 2 Sultan Of Sand

Skrällen: 4 J.J.Daenerys

Rankingen: A: 2 B: 4,1,5,10,11,7,8 C: 12,9,6


Lycka till!
Christoffer