Dagens Dubbel körs denna onsdag på Bergsåkerstravet i Sundsvall och huvudstadsbanan Solvalla. Jag har valt att spela med totalt fyra kombinationer där spiken kommer i den första avdelningen. 


Dagens Dubbel-Förslag Bergsåker/Solvalla 28/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

I den första avdelningen så tycker jag mig ha hittat ett rätt så spännande drag som jag väljer att lämna ensam på kupongen. 

8 Just More Fun har visat fin form på slutet då hon inlett det nya året på absolut bästa sätt med två raka segrar. I senaste starten så tog hon enkelt hand om ledningen och efter att ha fått bestämma i den positionen så höll hon undan rätt så säkert. Med dessa lopp i kroppen så bör formen komma allt mer och från ett öppet startspår den här gången så lär taktiken vara given på nytt från kusken Per Linderoth och det är att hitta till ledningen och sedan stanna där. Chansen att man hittar till ledning här anser jag är rätt så god trots ett jobbigt utgångsläge och om sedan Just More Fun kan få bestämma tempot en bit efter eget behag så är hon min vinnare till fint odds. 

För er som vill gardera så är det främst 1 Olivia C.H. som är intressant från ett bra utgångsläge och hon visade även fin form vid segern senast på V75 då hon från ledningen stred hela vägen in och höll undan från de som jagade bakom. Från detta startspåret så kommer man iväg bra och med en fin resa i den främre träffen så tycker jag Olivia C.H. är det givna motbudet. Ett annat formkort är 12 Hunting Widow som var riktigt fin vid seger i sin senaste start då hon fick göra en hel del grovjobb själv, men kunde trots det koppla greppet om segern kort före mål. Tråkigt utgångsläge den här gången och man är lite beroende av hur det övriga ekipagen agerar, men om tempot är lågt så tål sjuåringen att göra en hel del jobb själv och räkna därför med en offensiv styrning av kusken William Ekberg. Min Vinnare: 8 Just More Fun

Spets efter 500m: 8 Just More Fun

Skrällen: 3 Västerbo Maharani

Rankingen: A: 8 B: 1,12,3,9,11,5,2,7,10,6
DD-2 2140m Auto

I den andra avdelningen så väljer jag att spela med min A-grupp som är stark. 

Förstahästen är en häst jag verkligen gillar som är fjärdehandsfavorit i skrivande stund. Hästen det handlar om är 9 El Vego Khalifa som matchades en hel del på V75 under förra året med goda resultat. Han har i år kommit igång på ett bra sätt och i senaste starten kom första årssegern då han via en stark avslutning sista 600 meterna vann enkelt med krafter kvar över mål. Lite tuffare motstånd väntar den här gången, men från ett passande smygläge så kan kusken Stefan Persson hitta en lämplig ryggresa åt femåringen och med lite tempo på loppet så ska det bli spännande att se El Vego Khalifas avslutning som normalt räcker långt. 

Favorit i loppet ser 7 Future Sox ut att bli och det med all rätt efter starka prestationer på slutet mot tufft motstånd. I senaste starten på V75 så fick hon göra grovjobbet först ute i tredjespår sista 700 meterna och kopplade greppet om segern 150 meter före mål, men fick sedan ge sig sista 50 meterna och nöja sig med en andraplats. Lite lurigt startspår den här gången kan innebära vingelrisk och det gäller för kusken Mika Forss att försöka hitta ner i ett andraspår rätt så tidigt här för att ha med segerstriden att göra. Om det lyckas så räcker Future Sox långt och är en given segerkandidat. 

Ytterligare två hästar jag har med i min A-grupp är 10 Beenthereseenthat som visat gott kunnande hela karriären men fick ett årslångt uppehåll från hösten 2022 tills i höstas och har efter det kommit tillbaka på ett fint sätt. I senaste starten så var hon duktig som tvåa från ledningen på Solvalla efter att ha fått utstå rejält med press sista 700 meterna och hon föll med flaggan i topp. Nu är det andra förutsättningar då femåringen startar från ett bakspår och det gäller för kusken Magnus Djuse att spara på speeden här så länge det går, för då är Beenthereseenthat en utmanare om segern. 5 Gatling är mitt spetsbud i loppet då han står fint till här med ett riktigt bra utgångsläge. I årsdebuten senast var han riktigt fin då han från ledningen vann på ett mycket enkelt sätt och med det loppet innanför västen så kommer formen vara än bättre. Taktiken från kusken Petter Karlsson kommer vara given här och det är att köra i ledningen och om man sedan kan få dämpa tempot en bit så kan det räcka hela vägen för Gatling. Min Vinnare: 9 El Vego Khalifa

Spets efter 500m: 5 Gatling

Skrällen: 3 Donna Summer

Rankingen: A: 9,7,10,5 B: 3,2,6,11,12,1 C: 4,8


Lycka till!
Christoffer