Dagens Dubbel körs denna onsdagskväll på Bergsåker och Solvalla. Jag väljer att spela med båda mina A-Grupper vilket är totalt nio kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Bergsåker/Solvalla 3/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

7 Grådö Bo har haft fin form under en längre tid och har på årets fyra starter tagit en seger och två andraplatser. Han kommer närmast från en femteplats som han tog efter ett rätt så tufft lopp utvändigt ledaren vilket kanske inte är helt optimalt för han. Nu hoppas man återigen på en snabb start härifrån för att få en bättre resa den här gången i den främre träffen och med lite mer flyt den här gången samtidigt som Grådö Bo håller sin fina form så ska detta vara en rätt så hygglig segerchans i ett öppet lopp. 

6 Guli Em har inlett det här året riktigt bra med två segrar på tre starter. Vid senaste starten så hamnade sjuåringen en bit ner invändigt från 20 meters tillägg och efter att han kunnat flyttats ut ett spår på den sista bortre långsidan så kom sedan luckan och via en vass avslutning över upploppet så vann han sedan mycket enkelt på ett fint sätt. Här står han inför en ny spännande uppgift med ett bra utgångsläge som han även bör kunna utnyttja och taktiken från kusken Marcus Lilius bör vara att nå ledningen och sedan köra i den positionen och med Guli Ems fina form så ska han ses med hygglig segerchans här. 

12 Pyrotek är en klassig sort som fått två lopp i kroppen i år och gjort det bra som tvåa och trea. Enligt stallet så har det fortsatt sett bra ut efter den senaste starten som han var riktigt duktig i efter en tung resa och han riskerar även denna gång att få göra en hel del grovjobb själv från ett jobbigt utgångsläge. Det är dock något han tål att göra och med formen som börjar komma allt mer för Pyrotek så tycker jag att detta ser ut som en spännande uppgift och han ska ses med chans här. 

Min Vinnare: 7 Grådö Bo 

Spets efter 500m: 6 Guli Em 

Skrällen: 11 Per Viking 

Rankingen: A: 7,6,12 B: 11,10,3,4,9,8 C: 5,1,2


DD-2 2140m Auto

8 Don Fanucci Zet behöver ingen större presentation som tidigare Elitloppsvinnare och som även hade stora förhoppningar på sig ifjol. Han hade då ett rätt så svagt år och det blev endast fem starter vilket gav en seger som bäst. Efter Elitloppsförsöket där det blev galopp kort efter start så har han inte varit ute på tävlingsbanan efter vissa problem och formen kommer givetvis inte att vara på topp direkt här. Grundklassen är dock som bekant riktigt bra för det här loppet och han kommer säkert att vara förberedd för en fin prestation och med åttaåringens startsnabbhet så lär kusken Örjan Kihlström vara aktiv direkt från start för att finna en hygglig position och jag tror att ekipaget tidigt sitter i ledningen här och därifrån är Don Fanucci Zet hästen att slå för övriga. 

2 Staro Mack Crowe hade en otroligt häftig utveckling förra året som fyraåring med över 2.3 miljoner kronor intjänat och bland annat en andraplats i Sprintermästaren samt en tredjeplats i Europaderbyt. Han har årsdebuten avklarad i år då han avslutade bra till tredjeplatsen efter en snabb avslutning. Det loppet bör ha fört fram femåringen en bit och han ska nu i år ta sig an den äldre eliten vilket blir spännande att se hur han hanterar det. Det han har visat bör räcka långt och känslan är att det fortsatt finns utveckling kvar i honom och från ett fint utgångsläge här så kommer Staro Mack Crowe att få en fin resa och med en normalt sett rejäl avslutning så räcker han långt även här. 

3 Mellby Jinx efter en sämre säsong som fyraåring för två år sedan så var det en klart bättre femåringssäsong med åtta pallplaceringar på elva starter varav tre stycken segrar. Han har årsdebuten avklarad i år då han i mitten av mars gjorde det bra som trea på V75. Här är utgångsläget bra för Mellby Jinx som har visat att han kan utmana den absoluta eliten och med en bra resa på nytt här och med lopp i kroppen så kommer Mellby Jinx att avsluta bra och kan mycket väl dyka upp i segerstriden. 

Min Vinnare: 8 Don Fanucci Zet 

Spets efter 500m: 8 Don Fanucci Zet 

Skrällen: 10 Unico Broline 

Rankingen: A: 8,2,3 B: 1,10,6,5 C: 7,4,9Lycka till!
Christoffer