Dagens Dubbel körs denna lördag på Bjerkebanan i Oslo. Jag har en bra spik i den första avdelningen för att sedan ta med fem hästar i den andra avdelningen vilket ger totalt fem kombinationer. Dagens Dubbel-Förslag Bjerke 16/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15DD-1 2100m Auto

I den första avdelningen väljer jag att gå rätt ut på en häst som jag tror leder det här loppet från start till mål. 

Spetsbudet och min vinnare av loppet är 1 Stoletheshow som är Norges bästa häst och har nu sprungit in över elva miljoner kronor. Han har startat på i år då han på tre starter har tagit tre raka segrar. Visserligen har det varit i lite enklare sällskap än det här, men jag tycker att intrycket har varit fint. Tuffare motstånd den här gången väntar, men fortfarande är det klart enklare motstånd han ställs emot här än det han är van vid att möta. Från ett optimalt innerspår bakom startbilen så blir det full laddning från start för att hålla upp ledningen och väl därifrån så finns det ingen som tar sig förbi Stoletheshow här. Spets och slut! 


Motbudet i loppet är 2 Beartime som visat fin form under en längre tid och tog en välförtjänt efterlängtad seger senast efter en rejäl avslutning från ett dåligt utgångsläge. Här har han lottats till ett perfekt startspår för hans del och om han kan få en fin resa här i rygg på ledaren och ha lite tur med lucka till slut så tycker jag att Beartime är bra nog att kunna utmana. 


Min Vinnare: 1 Stoletheshow

Spets efter 500m: 1 Stolethehow

Skrällen: 2 Beartime

Rankingen: A: 1 B: 2,9,10,4,3 C: 6,5,7,8DD-2 2100m Auto

I den andra avdelningen så väljer jag att spela med fem stycken hästar. 

Min vinnare och spetsbud i loppet är 5 Kashmina B.R. som hade en väldigt fin utveckling förra året och hon har fortsatt leverera även i år då det på fyra starter blivit två segrar. Utgångsläget här är optimalt då hon är kvick ut den första biten och siktet kommer att vara inställt på ledningen från kusken och tränaren Kristian Malmin som är nöjd med sin adept för dagen och detta ser ut som en klart bra vinstchans för Kashmina B.R. 

Främsta motbudet är 10 Ultra Violet som hade lite av ett genombrott förra året då hon på elva starter tog sex segrar och sprang in över en halv miljon kronor. Hon gör här årsdebut efter att inte ha startat sedan i början av september så visst kommer det att behövas något lopp i kroppen innan formen sitter där. Hon är dock väl förberedd enligt stallet och känslan är att hon fortsatt har fin utveckling kvar i sig och om man bara hamnar någorlunda bra på det här så kommer Ultra Violet att stå för en fin insats och då räcker hon väldigt långt. 

Min tredje häst i A-Gruppen är 12 Future Sox som visat upp en fantastiskt fin form under vintern. Hon vann i senaste starten på ett rejält sätt efter att ha avslutat 1.11 sista 800 meterna från andra par utvändigt och innan det var hon tapper tvåa på V75. Här startar hon från ett tufft utgångsläge, men hon tål att göra en hel del jobb själv om så krävs och om man bara inte hamnar alltför långt bak här så ska Future Sox räknas tidigt. 

Ytterligare två hästar som jag väljer att ta med är 13 Bunny som hade ett riktigt bra fjolår med fem segrar och fyra andraplatser på tio starter vilket gav över 636 tusen kronor intjänat. Hon gör årsdebut här efter fyra månaders frånvaro, men har tränat på riktigt bra enligt stallet och om det bara klaffar lite från ett jobbigt utgångsläge så är Bunny bra nog att segerstrida här. Skrällen i loppet är 8 So Superb som börjat det här året bra med två segrar och två tredjeplatser på sex starter. Utgångsläget här är förstås jobbigt, men om kusken Lars Anvar Kolle kan droppa ner tidigt i ett andraspår här tillsammans med So Superb som tål att göra en hel del grovjobb själv under loppen så ska ekipaget räknas. Min Vinnare: 5 Kashmina B.R.

Spets efter 500m: 5 Kashmina B.R.

Skrällen: 8 So Superb

Rankingen: A: 5,10,12 B: 13,8,6,4,1,9 C: 7,11,2,3Lycka till!

Christoffer