Dagens Dubbel körs denna söndag på Bjerkebanan i Oslo. Jag spelar med en spik i den första avdelningen och tar sedan med två hästar i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Bjerke 9/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1609m Auto 

1 Felicia Zet är en av Sveriges bästa ston som under vintern var i Frankrike där man provade två starter i början av året vilket inte fungerade alls. Istället har hon verkligen sett lysande ut i sina starter på svensk mark och i senaste starten så kom årets första seger då hon under Elitloppshelgen såg riktigt bra ut när hon från ledningen vann mycket enkelt. Här står hon återigen väldigt bra till med ett optimalt startspår och taktiken är given från kusken och det är att hålla upp ledningen och sedan blir Felicia Zet väldigt svårslagen på nytt. Jag spikar! 

9 Betting Pacer håller väldigt fin form för dagen och har gjort det riktigt bra i år då hon på sju starter tagit tre segrar och tre andraplatser. I senaste starten under Elitloppshelgen så höll hon strålande till andraplatsen bakom min vinnare av det här loppet sedan hon fått göra jobbet utvändigt ledaren och det är verkligen toppform för dagen på sjuåringen. Här startar hon från ett lite bättre utgångsläge och bör kunna få en fin resa tack vare en startsnabb rygg och om Betting Pacer kan få spara på speeden denna gång så ska hon räknas tidigt. 


Min Vinnare: 1 Felicia Zet 
Spets efter 500m: 1 Felicia Zet 
Skrällen: 3 Bunny
Rankingen: A: 1 B: 9,3,10,6 C: 2,5,4,8,7 


DD-2 2100m Auto

6 Barack Face  är en av Sveriges bästa hästar med potential att bli den bästa och även en stjärna på internationell nivå. Han hade en mycket fin fyraåringssäsong med andraplatsen i derbyt samt seger i Europaderbyt som höjdpunkter samt över 5.1 miljoner kronor intjänat. Han gjorde årsdebuten i mitten av maj i Copenhagen Cup och var då riktigt fin när han från ledningen vann i väldigt enkel stil och det var ett toppenintryck. Formen bör inte vara sämre till den här starten och från ett framspår även denna gång så kommer kusken och tränaren Adrian Kolgjini vara aktiv från start och jag tror att Barack Face körs till ledningen efter ett par hundra meter och sedan stannar han där hela vägen in i mål, men även från andra positioner ska det vara en bra segerchans. 

4 Joviality är ett av Världens bästa ston som i år inledde med en tredjeplats i självaste Prix D’Amerique och blev därefter inbjuden till Elitloppet som hon var ute i senast. Då blev det fel redan i försöket för femåringen då kusken Erik Adielsson valde att sitta kvar i andraspår när konkurrenterna kom bakifrån och efter att hon sedan fått backas ut så avslutade hon vasst till femteplatsen, nära att ta sig till final. Formen bör vara väldigt bra inför den här uppgiften är känslan och från ett optimalt utgångsläge så kan kusken Erik Adielsson lägga upp taktiken lite hur han vill här och Joviality ska med en fin resa i den främre träffen ses som ett hett bud i loppet. 

Min Vinnare: 6 Barack Face 
Spets efter 500m: 6 Barack Face 
Skrällen: 2 Devilish Hill
Rankingen: A: 6,4 B: 3,9,2,5,10 C: 1,7,8 Lycka till!
Christoffer