Dagens Dubbel körs denna onsdagskväll på Bjerkebanan i Oslo och våran huvudstadsbana Solvalla. Jag väljer att spela med mina A-grupper i båda avdelningarna vilket gör att jag spelar med totalt fyra kombinationer.Dagens Dubbel-Förslag Bjerke/Solvalla 6/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15DD-1 2100m Auto

I den första avdelningen så finner jag två stycken hästar som höjer sig kraftigt över de andra.

2 Emma Talking inledde sin karriär i USA innan han köptes in till Norge och Frode Hamres Stall förra året. Han har på norsk mark gjort tolv starter och på dessa varit bland de tre främsta totalt åtta gånger varav tre stycken är segrar. Han har startat på kontinuerligt under vintern och var godkänd som trea senast bakom en sådan fin häst som Wall Of Moni. Här ser uppgiften väldigt intressant ut för femåringen som har lottats till ett perfekt startspår och siktet kommer vara inställt mot ledningen och sedan stanna där hela vägen in i mål vilket jag tror Emma Talking gör. Spets och slut!

Motbudet finner jag i 4 King Okay som visat sig vara en riktigt fin tävlingshäst med sex segrar på sexton starter sedan han inledde karriären förra året. Två av dessa segrar har kommit under det här året och även en andraplats som det blev i senaste starten då han blev nerspeedad till slut men gjorde det bra mot tufft motstånd. Här startar han från ett intressant utgångsläge som bör ge en rätt så fin position under loppets gång och då han även tål att göra en hel del grovjobb själv under loppets gång om det krävs så kan han vinna loppet på flera olika sätt och King Okay är ett givet motbud.

För er som vill gardera ytterligare så lyfter jag fram 5 Sweet Brillianti som loppets skräll. Från ett bra startspår här så kan kusken Eirik Höitomt finna en fin position i den främre träffen åt sexåringen och om han kan få sitta still i ryggar här fram tills ungefär 500 meter återstår av loppet så har Sweet Brillianti en vass avslutning och lär isåfall dyka upp långt fram här.


Min Vinnare: 2 Emma Talking

Spets efter 500m: 2 Emma Talking

Skrällen: 5 Sweet Brillianti

Rankingen: A: 2,4 B: 5,6,10 C: 3,1,7,8

DD-2 2140m Auto

Den andra avdelningen som körs på Solvalla är ett fint lopp där jag tycker att två hästar höjer sig något.


3 Global Dependable har visat framfötterna i årets fyra starter som det har blivit två segrar och en andraplats på. I senaste starten var det V75 som gällde och efter att femåringen lyckades hålla ordning på benen från start så höll han upp ledningen och sedan stannade han där hela vägen in i mål. Efter den starten så har han fortsatt känts formstark i träningen enligt stallet och man kan inte klaga på utgångsläget här. Med de startsnabbaste hästarna längst ut bakom startbilen så tror jag att kusken Magnus Djuse kommer ge det ett allvarligt försök på att nå ledningen här vilket jag också tror man lyckas med, och väl i tät så är Global Dependable hästen att slå för övriga.

Motbudet är den tidigare Kriteriefinalisten 9 Mister Jupiter som efter ett sämre år förra året har inlett detta året på absolut bästa sätt med två segrar på två starter. Han har tagit dessa loppen väldigt bra enligt stallet som håller den här herren högt och den kapacitet han har visat räcker också väldigt långt i den här klassen. Han tål offensiva upplägg om så krävs men kan också vinna loppet via en långspurt bakifrån och här ska Mister Jupiter ses med rätt så bra segerchans tillsammans med kusken Jorma Kontio.

Skrällen i loppet för er som vill ta med någon ytterligare häst är 8 Delon Grif som är en flyfotad italienare som köptes in till Sverige under förra året och har verkligen hittat rätt i sitt nya hemland. Han kommer närmast från tre raka segrar där den senaste kom i mitten av februari då han tidigt kördes till ledningen och sedan hade full kontroll över loppet därifrån när han vann mycket enkelt med gott om krafter kvar. Jobbigt utgångsläge här samtidigt som han möter tuffare motståndare kanske drar ner chanserna, men jag tycker ändå det han har visat ska räcka långt även här och om kusken och tränaren Andreas Lövdal kan finna en bra position i fältet åt sin adept så kan han flyga lågt till slut och utmana om segern.
Min Vinnare: 3 Global Dependable

Spets efter 500m: 3 Global Dependable

Skrällen: 8 Delon Grif

Rankingen: A: 3,9 B: 8,7,1,12,10,4,6 C: 2,5,11Lycka till!

Christoffer