Dagens Dubbel Solvalla & Bjerke 6/4

DD-1 6 Glazier’s Vici
DD-2 5.7.10

3 rader x 75 kr = 225kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2100m Auto
6 Glazier’s Vici blir min andra spik i omgången. Jag var först inne på att spika Frode Hamres andra häst 7 Oz då jag tror att det är en bättre häst i grund och botten. Nu är han dock anmäld med skor eftersom han har för dåliga hovar för att tävla barfota och det låter som att Frode Hamre kommer att ge honom ett rygglopp och köra till slut. Glazier’s Vici låter han betydligt mer uppåt på och han ser det som en klart bättre chans än stallkamraten. Han har tidigare haft problem med fräschören men nu är det bra träningsrapporter och det låter som att han är påställd inför den här uppgiften. Det är en stark häst som tål att göra jobbet utvändigt om ledaren om så krävs och jag väljer att ta ställning i ett lopp där jag tycker att två hästar höjer sig.

Motbud
7 Oz är som sagt är en tidig utmanare bakom min spik men om man letar utanför Frode Hamres hästar tycker jag 3 Easy Winner kan vara en potentiell skräll i loppet. Han möter förvisso bra hästar nu men det var ett bra intryck senast när han vann över kort distans. Han är snabb från start och skulle kunna ta hand om ledningen initialt och få en bra resa i den främre träffen.

Min Vinnare: 6 Glazier’s Vici
Spets efter 500m: 3 Easy Winner / 6 Glazier’s Vici / 7 Oz
Skrällen: 3 Easy Winner
Rankingen A:6 B:7.4.8.10.1 C:4.2.9

Dagens Dubbel 2 - 2640m Auto
5 Napoleon Cash var med i Europaderbyt i fjol och kommer säkert att vara väl förberedd till sin årsdebut. Han har fått ett bra läge bakom bilen och det är inte alls någon omöjlighet att han har så pass mycket respekt med sig att han kan köra fram till ledningen tidigt. I ledningen blir han väldigt svårslagen men det är ingen självklarhet att han kommer dit och det kan finnas lite ringrost.

10 Hemisphere var jättefin vid segern i början av mars. Senast var han ute på V75 men fick en alldeles för tuff resa och orkade inte till slut. Det är en komplicerad individ som är väldigt svår att räkna på men om han tävlar på topp besitter han en skyhög kapacitet.

Jag gillar även 7 Twigs Honor som det strulade för mot slutet av fjolårssäsongen. Nu har han fått vila upp sig ett par månader och om han presterar på den nivån som han kan så finns fart för att kunna hota favoriten.

4 Castor The Star har läget men det känns som en häst som kan behöva något lopp i kroppen innan formen är där och 11 Jack is Black är väldigt svårbedömd för mig även om han har presterat bra i Tyskland.

Min Vinnare: 5 Napoleon Cash
Spets efter 500m: 4 Castor The Star / 5 Napoleon Cash
Skrällen: 7 Twigs Honor
Rankingen A:5. B:10.7.4.11.6 C: 8.1.3.2.9

Lycka till