Dagens Dubbel körs denna onsdag på Bjerkebanan i Oslo samt huvudstadsbanan Solvalla. Jag spelar med båda mina A-grupper i varje avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Bjerke/Solvalla 8/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2600m Auto

3 The Bandit är en rejäl fyraåring som senast tog årets första seger i tredje starten. Han fick då en tuff resa utvändigt ledaren men var väldigt bra då han trots löpningsförloppet både hade mod och styrka att avgöra loppet till slut och det var ett fint formintryck. Utgångsläget här är bra då han normalt sett är kvick ut den första biten och här kommer kusken och tränaren Göran Antonsen ha siktet inställt på ledningen dit jag tror att man når. Den långa distansen här är något som ska passa fint för The Bandit som med det fina intrycket senast blir svår att gå ifrån här som förstahäst då han är allround och ska ses med rätt så skaplig segerchans här. 

5 Pictured King gjorde årsdebut senast efter 7.5 månaders tävlingsfrånvaro och vann då enkelt från ledningen i ett lite billigare lopp. Med det loppet i kroppen så bör formen här vara än bättre för fyraåringen som har lottats till ett fint startspår här och kusken Åsbjörn Tengsareid kommer därför göra ett allvarligt försök på att nå ledningen här. Om det lyckas återstår att se men han kommer att få en fin resa i den främre träffen och om det sedan klaffar en aning här för Pictured King så ska han räknas tidigt här. 
Min Vinnare: 3 The Bandit 
Spets efter 500m: 3 The Bandit 
Skrällen: 8 King Okay 
Rankingen: A: 3,5 B: 8,7,4,6,10 C: 1,2


DD-2 2140m Auto 

11 FriendOfThePhantom är en väldigt lovande tjej som inlett karriären med fyra segrar på fem starter. Efter att ha tagit två segrar på två starter under sommaren ifjol så fick hon en längre vila fram tills i början av mars i år och har fortsatt sin fina utveckling efter dess. Hon inledde det här året med två raka segrar innan hon i senaste starten var ute i ett kval till Drottningpokalen och hon var då mot det tuffaste motståndet hittills i karriären väldigt bra som fyra efter att ha blivit hängande i tredjespår första 900 meterna och stred sedan tappert hela vägen in i mål men fick ge vika om tredjeplatsen och isåfall en finalplats i absolut sista steget. Efter den starten så tränar hon fortsatt på väldigt bra enligt stallet och utvecklingen på fyraåringen bör gå åt rätt håll fortsatt och även om utgångsläget här är tråkigt så ska detta vara en bra segerchans tycker jag för FriendOfThePhantom som får förstarösten här.

3 Coral Coger hade en fin säsong som treåring förra året då det på tretton starter blev nio pallplaceringar varav fem stycken segrar samt över 1.7 miljoner kronor intjänat. Hon har i år fått tre lopp i kroppen som gett en andra samt en tredjeplats som bäst och var duktig senast som tvåa efter en resa utvändigt ledaren mestadels av loppet. Denna gång så blir det barfota runt om igen vilket är optimalt för hennes del och från ett bra utgångsläge här och stallet hoppas denna gång på att kusken Ulf Ohlsson ska ladda det som går från start vilket man aldrig gjort med henne. Om det lyckas är det givetvis intressant att få se henne i ledningen, men även från andra positioner så går hon bra och Coral Coger ska räknas mycket tidigt här. 
Min Vinnare: 11 FriendOfThePhantom
Spets efter 500m: 3 Coral Coger 
Skrällen: 10 Loke Sancy Diamond 
Rankingen: A: 11,3 B: 2,4,10,9,1,7,6 C: 5,12Lycka till!
Christoffer