Dagens Dubbel körs denna lördag i Norrbotten på Bodentravet. Jag spelar med två hästar i varje avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Boden 15/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2640m Auto

10 Kingen Mearas är en kapabel herre som sedan han kom till Daniel Wäjerstens stall inför i år utvecklats fint och på sju starter tagit fyra segrar och två tredjeplatser. Han har i två starter matchats på V75 där han i senaste starten under Elitloppshelgen var riktigt bra som trea i en V75-Final. Nu går han upp en klass sett till Division men möter samtidigt ett lite enklare motstånd än senast och han känns enligt stallet fortsatt väldigt fin i träningen. Utgångsläget hade givetvis kunnat vara bättre men över lång distans vilket han bör hantera bra så kommer han ändå kunna sitta bra på det när loppet ska avgöras och med det som Kingen Mearas har visat på slutet så tycker jag att han ska räcka väldigt långt även här och ska sed med fin segerchans. 

8 Nikylon är en fin häst när han får det att fungera fullt ut vilket han inte alltid får då han har galopperat titt som tätt. I senaste starten så skötte han dock sig fint och tog då hand om ledningen och drog under slutvarvet upp tempot och vann sedan mycket enkelt med sparade krafter över mål. Här har han lottats till ett tufft utgångsläge, men det är positivt att han har lottats till ett framspår och då han gör sina bästa lopp i ledningen så lär det göras ett allvarligt försök på att nå dit. Jag tror att kusken och tränaren Jörgen Westholm kan forcera Nikylon till ledningen efter en bit och om han sköter sig hela vägen så kommer han att blanda sig i segerstriden.


Min Vinnare: 10 Kingen Mearas
Spets efter 500m: 8 Nikylon
Skrällen: 8 Nikylon
Rankingen: A: 10 B: 8,5,12,11,6,9,7,3 C: 2,4,1DD-2 2140m Auto

7 Francesco Zet är Sveriges bästa häst och startade senast som en av förhandsfavoriterna i Elitloppet där han i finalen la beslag på ledningen efter 400 meter och då trodde många att han skulle vinna, men då fransmannen Horsy Dream svepte förbi i överljudsfart på den sista bortre långsidan så höll han till en fjärdeplats. Efter den helgen så har han enligt stallet känts mycket bättre än på länge och därför tog tränaren Daniel Redèn beslutet om att starta han här för andra året i rad. Utgångsläget hade däremot kunna vara bättre, men från ett framspår så kommer han ändå att kunna kliva iväg bra och vara med i den främre träffen direkt och normalt sett så är detta en toppchans för Francesco Zet som studsar tillbaka in på vinnarspåret här igen. 

3 Great Skills är sveriges bästa sto och hade ett otroligt fint fjolår då hon bland annat vann SM samt EM för ston. Man provade under vintern ett äventyr i Frankrike med hopp om att hon skulle kvala in till Prix D`Amerique och det blev då en andraplats och en fjärdeplats som bäst på fyra starter. I senaste starten i början av juni så var hon tillbaka på svensk mark igen och gjorde första starten på lite mer än fyra månader och var då duktig som trea efter att ha fått göra grovjobbet först ute i tredjespår sista 1200 meterna. Med det loppet i kroppen så kommer hon nu att vara rejält förbättrad och från ett fint utgångsläge här så kommer nog kusken och tränaren Daniel Wäjersten att prova i ledningen med sin adept om man når dit och här tror jag att Great Skills absolut kan bjuda upp till match och hon är det givna motbudet.


Min Vinnare: 7 Francesco Zet
Spets efter 500m: 3 Great Skills
Skrällen: 5 Castor The Star
Rankingen: A: 7 B: 3,5,2,9,8 C: 6,4,1

Lycka till!
Christoffer