Dagens Dubbel körs denna torsdag på Bodentravet. Jag spelar med båda mina A-grupper i varje avdelning vilket är totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Boden 2/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Volt

13 Gazoline Mearas är en hedersherre som alltid gör sitt i loppen och har i år på sju starter tagit två segrar. Senaste segern kom i näst senaste starten då han från ledningen höll ett rätt så jämnt tempo och segern blev till slut väldigt enkel och han besegrade då en sådan fin häst som Selmer I.H. I senaste starten så var han hårt betrodd men han galopperade då kort efter start och den är bara att glömma. Han är normalt van klart tuffare motstånd än det som väntar här och om han bara kliver iväg här från start så lär han trots att han startar med 20 meters tillägg hamna rätt så bra på det och om han bara får lite tur med sig i löpningsförloppet så kommer hans avslutning av loppet att vara rejäl och jag tror att Gazoline Mearas avgör det här loppet på sin hårdhet. 

2 Barolo Gene är en högkapabel men lite skör herre som här gör årsdebut efter närmare sju månaders tävlingsfrånvaro. Han har endast gjort arton starter i karriären men på dessa varit bland de tre främsta i elva av dessa varav sju stycken är segrar så ofta är han med långt fram i loppen de dagar han fungerar. Han har enligt stallet skött sin träning på ett mycket bra sätt under vintern och kommer väl förberedd till den här årsdebuten och man hoppas på att han ska kunna stå för en fin prestation direkt. Startspåret är helt okej och kommer att ge Barolo Gene en fin resa i den främre träffen och om det sedan klaffar lite här under loppets gång så ska det här vara en rätt så fin chans för han.


 
Min Vinnare: 13 Gazoline Mearas 


Spets efter 500m: 1 Loveyouecus


Skrällen: 2 Barolo Gene 


Rankingen: A: 13,2 B: 1,7,8,3,4,6,10,11 C: 5,9,12


DD-2 1640m Auto

1 Lapland Iceman är en herre med mycket fart i sig och har varit duktig i år då han på fem starter tagit fyra pallplaceringar varav en seger. I senaste starten så började han från ett tufft utgångsläge men fick då en fin resa invändigt under inledningsvarvet innan han kom ut i andra par utvändigt 800 meter före mål och därefter så höll han farten bra fram till en tredjeplats. Nu är förutsättningarna helt annorlunda den här gången åt det positiva hållet för femåringen som är kvick iväg den första biten och kusken Mika Forss har siktet inställt på ledningen vilket jag tror lyckas och väl i den positionen så trivs Lapland Iceman och blir därifrån väldigt svårfångad här. 

5 Donna As har verkligen hittat stilen i år då hon är jämn och säker i sina prestationer. I näst senaste starten så stod hon inför liknande förutsättningar som nu då hon tog hand om ledningen direkt från start och höll där ett jämnt tempo hela vägen och vann till slut enkelt. I senaste starten som var i Finland så fick hon en resa i tredje par invändigt innan hon runt slutsvängen kunde lyftas ut ett spår för att sedan när väl luckan kom helt spurta bra fram till andraplatsen. Fortsatt fin form alltså inför den här starten som på nytt ser spännande ut och från ett utgångsläge mitt bakom startbilen så kommer Donna As att få en fin resa här under loppets gång och hon ska räknas med rätt så fina segermöjligheter. Min Vinnare: 1 Lapland Iceman


Spets efter 500m: 1 Lapland Iceman


Skrällen: 2 X.O.X.O 


Rankingen: A: 1,5 B: 2,10,3,4,6 C: 9,11,8,12Lycka till!
Christoffer