Dagens Dubbel körs denna söndag på Bodentravet i Norrbotten. Jag spelar med en spik i den första avdelningen och med tre hästar i den andra vilket ger totalt tre kombinationer. 


DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Volt

I den första avdelningen väljer jag att spika min förstahäst som vill studsa tillbaka in på vinnarspåret igen. 

Min vinnare och spik i loppet är 5 Re Vital som är en fin tävlingshäst som varit bland de tre främsta i mer än hälften av karriärens 22 starter och vunnit närmare en tredjedel av dessa. I år har sexåringen hunnit med sex starter och på dessa varit bland de tre främsta fyra gånger och tagit en seger. Han är väldigt kvick i benen vilket han visade senast då han trots 40 meters tillägg satt i ledningen efter 500 meter och höll sedan klart godkänt till andraplatsen och enligt stallet så var han även lite felbalanserad. Denna gång startar han återigen med ett bra startspår på tillägg och bör tidigt kunna vara framme för att köra sig till ledningen och om Re Vital har samma form som tidigare så tror jag att han tar snabb revansch här och är en spik för mig. 

Motbudet för den som vill gardera är 1 Eskils Joker som var den som besegrade min vinnare av loppet senast och vann då på ett rejält sätt från utvändigt ledaren och har bra kapacitet när det väl stämmer. Här står han inför en spännande uppgift med ett bra utgångsläge och bör vara den som kommer till ledningen den första biten och sedan kommer Eskils Joker att antingen få springa på i den positionen eller om han släpper när min vinnare kommer fram utvändigt. Oavsett taktik så kommer resan bli bra här och han ska ses som en given utmanare. 


Min Vinnare: 5 Re Vital

Spets efter 500m: 5 Re Vital

Skrällen: 15 M.P.Domino

Rankingen: A: 5 B: 1,3,15,9,10,4,14,8,11,6 C: 2,12,7,13


DD-2 1640m Auto

I den andra avdelningen så höjer sig ett par av hästarna över de andra tycker jag och dessa finns i min A-Grupp. 

Min roliga vinnare av loppet är 3 Donna As som är en fin häst som i år på tre starter varit bland de tre främsta i alla starter och tagit en seger. I senaste starten så var hon duktig trea bakom rätt så tuffa hästar och denna gång så är motståndet något enklare samtidigt som hon endast möter ston. Utgångsläget är passande och det är även ett plus att det blir barfota bak här samt att distansen också är bra för henne. Kusken Ulf Ohlsson kommer att ge det ett försök på att nå ledningen vilket jag tror kan bli svårt, men med en fin resa här i ett lopp där motståndet är rätt så passande så tycker jag att det ska vara en bra chans för Donna As. 

12 Grit Brodda är en riktigt fin häst som segrat i en tredjedel av karriärens starter och hade ifjol ett fint år med tio pallplaceringar varav fem stycken segrar på tolv starter. Hon gör årsdebut här efter tre månaders vila då hon i sin senaste start vann på V75 under juldagen på Umåker och kommer här att behöva något lopp i kroppen för att komma igång igen. Hon har dock enligt stallet skött vinterträningen på ett bra sätt och hon står sig väldigt bra i den här typen av lopp, så trots avsaknaden av lopp samtidigt som hon startar från ett dåligt utgångsläge så tycker jag att Grit Brodda ska ses med chans här om det bara klaffar lite. 

Spetsbudet i loppet är 5 Notice’em som är en välstammad tjej som under förra hösten köptes upp till Norrbotten och har i sin nya regi gjort fyra starter och på dessa tagit två andraplatser och en tredjeplats. Hon har inför den här starten fått en paus på 2.5 månad och har skött sin träning under vintern på ett bra sätt enligt stallet. Det kan saknas något lopp i kroppen innan formen sitter där, men hon ska ändå vara bra förberedd och från ett fint utgångsläge så kommer kusken och tränaren Jaakko Alamäki att köra sig till ledningen här och från den positionen så ska det ändå räcka långt här för Notice`em. 

Min Vinnare: 3 Donna As

Spets efter 500m: 5 Notice’em

Skrällen: 7 Polar Operation 

Rankingen: A: 3,12,5 B: 10,7,8,11,9 C: 2,1,4,6Lycka till!
Christoffer