Dagens Dubbel körs denna fredag på Bodentravet och Årjängstravet. Jag spelar med en spik i den första avdelningen för att sedan ta med min A-Grupp i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Boden/Årjäng 24/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2640m Auto

3 Free To Ask hade en fin första säsong på tävlingsbanan förra året då det på sexton starter blev fem segrar samt 424 tusen kronor intjänat. I år har han fortsatt utvecklats rätt så fint och visade toppform senast när han i ledningen blev utsatt för en hel del press under loppets gång och fick springa på i ett rätt så tufft tempo men höll trots det bra till andraplatsen som knappt slagen sedan han åkte dit mot en smygkörd konkurrent den sista biten. Här står han återigen väldigt bra till med ett fint startspår som bör innebära tidig ledning och då han även möter ett enklare motstånd den här gången så ska det vara en mycket bra segerchans för Free To Ask som jag spikar. 

5 Grit Brodda är ett riktigt fint sto som hade en fin utveckling förra året då det på tolv starter blev tio pallplaceringar varav fem stycken segrar. Hon har i år kommit igång fint med och tagit en seger på tre starter vilken kom i näst senaste starten och följde upp den segern med en hedrande fjärdeplats på V75 senast. Den långa distansen den här gången passar henne fint och från ett startspår mitt bakom startbilen så bör hon inte hamna allt för långt bak i fältet här och om det bara klaffar lite under loppets gång här samtidigt som min vinnare av loppet skulle komma bort på något vis så är Grit Brodda ett hett segerbud. 


Min Vinnare: 3 Free To Ask
Spets efter 500m: 3 Free To Ask
Skrällen: 9 Barolo Gene
Rankingen: A: 3 B: 5,9,8,7,11 C: 1,12,2,4,10,6 


DD-2 2640m Auto

5 Peter Pan är en fin tävlingshäst som är rätt så jämn och säker i sina prestationer och matchades under fjolåret en hel del mot tufft motstånd på V75 där han hävdade sig väl. Han årsdebuterade i senaste starten som var i mitten av maj och var då riktigt bra som trea då han från fjärde par utvändigt gick på ute i tredjespår där han fick göra grovjobb och höll sedan farten riktigt bra hela vägen in i mål. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara klart bättre och från ett fint utgångsläge här så kommer det att bli en fin resa och med en liknande insats som i årsdebuten så ska det här vara en bra segerchans för Peter Pan som får förstarösten. 

7 Credityuan är en rejäl herre med bra kapacitet de dagar han får det att stämma fullt vilket han inte alltid får och är lite ojämn i sina prestationer. I år har det på sex starter blivit en seger och en tredjeplats som bäst men på slutet så har det strulat lite för femåringen som näst senast satt fast med krafter kvar i tredje par invändigt och senast så drog han på en startgalopp. Han trivs normalt med förutsättningarna som väntar här med lång distans och bakom startbilen så bör han kunna kliva iväg felfritt och även rätt så bra och om kusken Kristian Lindberg som får förtroendet den här gången kan droppa ner med han i ett andraspår tidigt här så tror jag på en rejäl insats och han ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 5 Peter Pan
Spets efter 500m: 1 Gasparito
Skrällen: 7 Credityuan
Rankingen: A: 5,7 B: 1,11,4,2,10,8 C: 6,3,9,12Lycka till!
Christoffer