Dagens Dubbel körs denna fredag på Boden och Gävletravet. Jag väljer att gå på mina förstahästar i respektive avdelning för att då kunna höja insatsen. 


Dagens Dubbel-Förslag Boden/Gävle 7/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1640m Auto

5 Last Dying Breath är en riktigt fin häst som gjort det bra i år på sex starter som gett fyra segrar. Här gör han första starten på 2.5 månad efter att han fått en paus då han startade under hela vintern och känns nu enligt stallet fin i träningen och det förväntas en bra prestation här direkt. Han är kvick ut den första biten och startar här från ett optimalt startspår och då siktet är inställt på ledningen från kusken och tränaren Hanna Olofsson så tycker jag att detta ser ut som en toppchans för Last Dying Breath och jag spikar.

6 Barolo Gene är i grunden en väldigt fin häst som en bra dag står sig väldigt fint i den klassen han befinner sig i. I år har han fått två lopp i kroppen och var fin som tvåa i årsdebuten näst senast men hade inte riktigt med sig aktionen senast och galopperade då in mot upploppet. Nu återgår man till hans ordinarie balans och därför bör han sköta sig den här gången och stallet tror på en fin prestation här från Barolo Gene som jag tycker är det hetaste motbudet om min vinnare av loppet kommer bort.

Min Vinnare: 5 Last Dying Breath

Spets efter 500m: 5 Last Dying Breath

Skrällen: 6 Barolo Gene

Rankingen: A: 5 B: 6,10,12,7,8,4,1,9 C: 2,11,3DD-2 2140m Auto

5 Domino Time Trot är i grunden en väldigt fin häst som dock tvingades avbryta säsongen redan efter fem starter förra året men hann ändå med att ta en seger och två andraplatser. Hon gjorde årsdebut i mitten av maj men galopperade då kort efter start men studsade tillbaka fint i senaste starten då det blev en mycket enkel seger från ledningen. Denna gång står hon på nytt till med ett fint utgångsläge där kusken Ulf Ohlsson kan få iväg henne fint från start hela vägen till ledningen även denna gång tror jag och sedan är Domino Time Trot hästen att slå för övriga konkurrenter här. Jag spikar!

11 Sonesta visade upp ett rätt så gott kunnande förra året då det på åtta starter blev tre segrar. Stallet är mycket nöjda med hur hon har tagit sig an träningen i vinter och tror på en fin säsong i år och redan nu så ska fyraåringen vara redo för en fin prestation. Utgångsläget här är inte det roligaste, men med rygg på en startsnabb häst så bör ändå kusken och tränaren Jörgen Westholm finna en hygglig position åt Sonesta som på sin grundkapacitet ska räknas tidigt här.

Min Vinnare: 5 Domino Time Trot

Spets efter 500m: 5 Domino Time Trot

Skrällen: 11 Sonesta

Rankingen: A: 5 B: 11,12,7,10,4,2,6,3 C: 1,8,9
Lycka Till!

Christoffer