Dagens Dubbel denna fredag körs på Boden och Rommetravet och jag väljer att spika min förstahäst i den första avdelningen och i den andra avdelningen spelar jag med min A-grupp vilket ger totalt fyra kombinationer.

 

Dagens Dubbel-Förslag Boden/Romme 15/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

 

DD-1 2140m Volt

I den första avdelningen så väljer jag att spika min förstahäst i loppet.

Min vinnare av loppet och spiken på Dagens Dubbel är 5 Maybach W.F. som hade ett fint fjolår och matchades en hel del mot tufft motstånd på V75 där han står sig bra i sin klass. Han gör här första starten på två månader men är enligt stallet väl förberedd och trots ett snävt startspår så bör ändå kusken Ove A Lindqvist få iväg sexåringen fint från start här och jag tror ekipaget sitter tidigt i ledningen här. Väl i den positionen så biter Maybach W.F. ifrån sig väldigt bra och är hästen att slå för övriga här.

Motbudet i loppet är 10 Gazoline Mearas som alltid gör sitt i loppen och var senast bra som tvåa bakom en överlägsen vinnare. Här startar han med 40 meters tillägg, men i ett litet fält så bör man ändå kunna finna en rätt så fin position här och om han får en fin ryggresa här så kommer Gazoline Mearas att avsluta bra återigen och ska räknas här.

Min Vinnare: 5 Maybach W.F.

Spets efter 500m: 5 Maybach W.F.

Skrällen: 7 Gogobet Sisu

Rankingen: A: 5,10 B: 7,11,8,6,3,9 C: 4,1,2DD-2 2140m Volt

I den andra avdelningen väljer jag att spela med min A-grupp som består av fyra hästar.

Min vinnare i loppet är 1 Kent`s Marre som gjorde debut för sin nya tränare Andreas Lövdal i senaste starten och vann då på ett väldigt enkelt sätt efter att ha fått bestämma tempot efter eget behag. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara än bättre och från ett identiskt läge här så är taktiken given och det är spets och slut som gäller för Kent`s Marre vilket det ska vara bra chans till.

Främsta motbudet är 8 Fastnet som sett formstark ut på slutet och galopperade i senaste starten bort en framskjuten placering på V75 efter att ha blivit störd 850 meter före mål. Här står han intressant till med ett bra startspår och trots 20 meters tillägg så bör Fastnet hamna bra på det här och om han bara klarar av tighta starter som det blir nu så ska han räcka långt här.

5 Gibraltar är en häst som stallet håller högt och han har även inlett karriären fint med två segrar och två andraplatser på fem starter. I senaste starten så fick han det inte alls att stämma då han inte trivdes på banan och han galopperade då i en invändig position 500 meter före mål. Här väljer man att låta femåringen springa barfota runt om för första gången i karriären vilket är en intressant ändring och om Gibraltar kommer iväg ifrån det här spåret så är han att räkna med.

Skrällen i loppet är 4 Global Excellence som är rätt så grundkapabel men som också strulat till det för sig en hel del. Han vann sin senaste start som även var hans årsdebut men han har efter det varit sjuk och därför fått en paus på över två månader. Han tränar inför den här comebacken på ett riktigt bra sätt enligt stallet och det snäva startspåret är ingenting som oroar och då ska Global Excellence vara en av flera som kan vinna det här loppet.

Min Vinnare: 1 Kent`s Marre

Spets efter 500m: 1 Kent`s Marre

Skrällen: 4 Global Excellence

Rankingen: A: 1,8,5,4 B: 13,7,6,12,11,10 C: 3,14,15,9


Lycka till!

Christoffer