Dagens Dubbel körs denna måndagskväll på Bollnästravet där jag väljer att spika i den första avdelningen för att sedan ta med sex hästar i den andra.Dagens Dubbel-Förslag Bollnäs 4/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15DD-1 1640m Auto

I den första avdelningen väljer jag att spika en häst med perfekta förutsättningar som jag tror leder från start till mål.

1 Moalva C.G. är en fartfylld dam som inte hade det helt enkelt under inledningen av sin karriär då det var en hel del strul. Farten har dock alltid funnits där och sedan hon kom till Jan-Olov Perssons stall i september förra året så har hon verkligen fått visa sin sanna kapacitet. För sin nya tränare så har det blivit åtta starter och på dessa har hon tagit fyra segrar och två andraplatser. I senaste starten så kom första årssegern efter att hon tidigt kördes till ledningen och sedan stannade där hela vägen in i mål. Samma melodi tror jag det blir även här då hon från ett fint innerspår bakom startbilen lär ta hand om ledningen direkt från start tillsammans med kusken Mats Djuse och sedan finns det ingen som kan besegra Moalva C.G. som är en gjuten spik.

Motbudet finner vi i 3 Lykkje Pelle som är en norsk gäst med bra fart. Han har årsdebuten avklarad där han fick med sig en tredjeplats från rygg ledaren och med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara ännu bättre. Ett bra startspår här innebär en fin resa i den främre träffen för Lykkje Pelle som är intressant även denna gång och segeraktuell om min vinnare skulle komma bort under loppets gång.


Min Vinnare: 1 Moalva C.G.

Spets efter 500m: 1 Moalva C.G.

Skrällen: 12 Basisten

Rankingen: A: 1 B: 3,12,5,8 C: 11,7,6,9,4,2,10DD-2 2140m Volt

I den andra avdelningen så väljer jag att plocka med både min A samt B-grupp vilket är sex hästar totalt.

Min vinnare i loppet är 9 Xanthis Coktail som matchats i tuffa sammanhang på slutet och startade senast i Bergsåker Winter Trot där han hakade på godkänt till en sjundeplats. Nu går han ner kraftigt i klass och i ett litet fält så kommer han tillsammans med kusken Rikard Skoglund att hamna rätt så bra på det här och om bara Xanthis Coktail är nära ledaren när det ska avgöras och känner att han kan rå på motståndet så han känner sig kaxig, så blir han svårstoppad här.

Främsta motbudet är 1 Everglo Lemon som har hög kapacitet och har studsat tillbaka lite igen i år efter en sämre period. På årets fem starter har det blivit två segrar och två andraplatser. Här står han till med väldigt intressanta förutsättningar då han har lottats till ett fint utgångsläge där kusken och tränaren Ulf Eriksson troligtvis kan köra sig till ledningen och sedan vill man köra där så länge den berömda lampan lyser. Barfota runt om den här gången är också intressant för femåringen som blir svårt att fånga in här.

I B-Gruppen finner vi fyra hästar där 3 M.T.Montpelier återkommer efter vila och brukar då gå bra. Han hoppas kunna få ett fint invändigt lopp här och om luckan kommer till slut så kan han avsluta vasst. 8 Fortune Mearas har en väldigt fin speed att tillgå om han får gå med i ryggar. Här är det bra förutsättningar med ett litet fält, och trots att han startar med 20 meters tillägg bör han kunna hitta en position i andra eller tredje par utvändigt. Om sedan kusken och tränaren Jimmy H Andersson kan bjuda sin adept på en ryggresa fram tills upploppet så räcker han långt här.

7 Grand Ready Cash har alltid haft ett gott rykte om sig och var som fyraåring under 2022 trea i det tyska derbyt. Han inledde sin karriär hos holländaren Dion Tesselaar, innan han under hösten förra året köptes till Sverige och Tomas Petterssons stall. Här gör han årsdebut efter att inte ha startat sedan i slutet av oktober och det kommer nog behövas ett par lopp i kroppen innan han kan hitta tillbaka till lite form igen, men hans grundkapacitet är så fin att jag ändå inte vill räkna bort honom här från ett intressant utgångsläge. 5 Timeless Sunset har gjort det bra på slutet och var godkänd senast när man provade V75 där han från ett dåligt startspår inte fick med sig någonting. Lättare motstånd den här gången och om sexåringen kan få en fin resa här så har han en bra avslutning att tillgå och då form oftast slår klass så ska Timeless Sunset med på kupongen.Min Vinnare: 9 Xanthis Coktail

Spets efter 500m: 1 Everglo Lemon

Skrällen: 8 Fortune Mearas

Rankingen: A: 9,1 B: 3,8,7,5 C: 6,4,2


Lycka till!
Christoffer