Dagens Dubbel körs denna fredag på Bollnäs och Umåker. Jag spelar med en spik i den första avdelningen för att sedan ta med två hästar i den andra avdelningen vilket är totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Bollnäs/Umåker 26/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto
3 Observe’em hade en klart godkänd debutsäsong under fjolåret då han på åtta starter tog två segrar och två andraplatser. Han matchades tufft mot kulltoppar oftast och det är en häst som stallet hoppas kunna utvecklas ännu mer i år som fyraåring. Han årsdebuterade i början av april på Solvalla och fick då en fin resa i rygg på ledaren och det såg då bra ut fram tills 350 meter före mål när han slog på en snabb galopp och fick nöja sig med en tredjeplats till slut. Med det loppet avklarat bör nu formen på han vara klart uppåt och till den här starten ska man dessutom ändra lite i balansen vilket bör ge ett positivt utslag. Från ett fint startspår så kommer Observe`em att hamna bra på det och mot ett passande motstånd så ska det här vara en toppchans oavsett löpningsförlopp. Jag spikar! 


7 G.K.Talisman är en bra tävlingshäst som matchats i rätt så tuffa sällskap stundtals och hävdat sig bra. I år på fem starter har det blivit en seger och den kom för tre starter sedan i början av mars när han avslutade vasst från andra par utvändigt och vann då enkelt. Efter det så har han inte fått med sig något då han galopperade från start näst senast och i senaste starten som var på V75 så kunde han inte ta något efter en resa en bit bak i kön. Till den här starten så aviserar man att köra barfota runt om för tredje gången i karriären vilket har funkat bra tidigare och om bara G.K.Talisman hamnar hyggligt på det här från ett halvjobbigt utgångsläge så kommer hans avslutning att räcka långt här och är given i segerstriden om min vinnare av loppet kommer bort. 


Min Vinnare: 3 Observe’em
Spets efter 500m: 4 Splendid O. 
Skrällen: 9 Netflix
Rankingen: A: 3 B: 7,9,12,1,4,2,8,5 C: 13,6,11,10


DD-2 2140m Volt

7 Arpi Broline har inlett det här året strålande med två raka segrar genom två rejäla insatser och vunnit mycket lätt båda gångerna. Formen bör komma allt mer dessutom med dessa loppen i kroppen och även om motståndet kanske är lite tuffare emot den här gången så duger han gott här med. Han startar här med 20 meters tillägg men det bör inte vålla några problem då han startar från ett fint spår och kommer att sitta bra på det här direkt från start och om sedan Arpi Broline levererar som han har gjort i de båda starterna i år så tror jag att tredje raka segern kommer här. 

11 B.Sacamano är i grunden en bra häst som förra året vann tre lopp mot lite enklare motstånd i sitt tidigare hemland Finland. Han återfinns inför den här säsongen på heltid i Sverige hos sin nya tränare Sandra Eriksson som han debuterade för i samband med sin årsdebut senast. Han fick det då inte riktigt att stämma fullt ut men visade trots dubbla galopper under loppet väldigt fin fart och spurtade in till ett tredjepris trots galopp 350 meter före mål. Stallet hoppas på att man har funnit ut vad galopperna berodde på den gången och det var en utrustningsdetalj som man nu rättar till och om det gör att B.Sacamano travar hela vägen den här gången så ska han räknas mycket tidigt. 


Min Vinnare: 7 Arpi Broline
Spets efter 500m: 3 Västerbo Adventure
Skrällen: 3 Västerbo Adventure
Rankingen: A: 7.11 B: 12,15,3,2,5,6,4,9,14 C: 1,8,10,13Lycka till!
Christoffer