Dagens Dubbel körs denna måndag på Dannero. Jag spelar med min A-grupp i den första avdelningen och spikar sedan i den andra vilket är totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Dannero 13/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1640m Auto

10 Take This Society är i grunden en väldigt fin tävlingshäst som inför den här säsongen gjorde flytten från Norge till Sverige och sin nya tränare Daniel Wäjersten. Där har det blivit tre stycken starter med två fjärdeplatser som bäst så än har det inte riktigt lossnat för sexåringen i sitt nya hemland. Han har dock fått gå utvändigt ledaren de senaste två starterna vilket inte riktigt är hans grej och därför är startspåret denna gång någonting positivt för han då han som det ser ut kommer att få en ryggresa. Det är däremot alltid tufft med bakspår över kort distans, men det är en fartfylld herre när han väl får det att stämma och mot ett lite enklare motstånd den här gången och om det bara klaffar lite med tempo och position för Take This Society så är han tillräckligt bra för att vinna det här loppet.

2 Mellby Interest hade en fin utveckling under fjolåret då det på fjorton starter blev nio pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt 298 tusen kronor intjänat. I år har hon gjort två starter där hon i senaste starten var uppåt som trea efter att ha körts fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och sedan höll hon farten bra. Hon borde gå framåt i form med det loppet i kroppen och har dragit ett fint startspår här som gör att hon kommer att sitta bra på det direkt från start och med lite tempo här så ökar segerchansen för Mellby Interest som är rejäl av sig och ska ses med hygglig segerchans här.


Min Vinnare: 10 Take This Society

Spets efter 500m: 3 Heavenly May

Skrällen: 3 Heavenly May

Rankingen: A: 10,2 B: 3,12,6,4,1 C: 7,11,8,5DD-2 2140m Auto

3 Perfect Harmony har under våren nytt tränare och flyttat från Skåne upp till Jämtland och Tomas B Nilsson som han gjorde debut för senast och vann då efter en resa utvändigt ledaren och var riktigt bra. Normalt så bör hon ha gått framåt med det loppet i kroppen och stallet är fortsatt nöjda med han och det rör sig om en riktigt fin häst sedan innan. Utgångsläget här är bra och han kan öppna snabbt den första biten om kusken Ulf Ohlsson vill och med den värsta konkurrenten på utsidan här så bör man kunna svara upp denne och köra till ledningen och väl i den positionen så trivs Perfect Harmony bra då han har fem segrar på sex försök därifrån och detta ska vara en toppchans. Jag spikar!

4 Global Easy Rider har haft en fin utveckling i år då han har segrat i hälften av årets tio starter. Han förlorade visserligen senaste loppet men var då riktigt bra efter att ha fått en tung resa utvändigt ledaren och sedan fått ge sig i absolut sista steget till en målfotoförlust. Denna gång är utgångsläget bra återigen men på nytt så ser det ut som att han kommer att få göra en hel del grovjobb själv med värsta konkurrenten invändigt, men det är något som han bevisat klarat av tidigare och om hans fina form fortsatt sitter i här så ska Global Easy Rider räknas tidigt bakom min vinnare av loppet.


Min Vinnare: 3 Perfect Harmony

Spets efter 500m: 3 Perfect Harmony

Skrällen: 1 Glendalough

Rankingen: A: 3 B: 4,1,5 C: 11,2,8,6,9,7,10,12

Lycka till!

Christoffer