Dagens Dubbel körs denna tisdagskväll på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. Jag väljer att spela med fyra hästar i den första avdelningen mot min spik i den andra avdelningen vilket ger totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Eskilstuna 19/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Volt

11 Topping Artist är en kapabel men strulig herre som galopperat bort en hel del pengar. Han gör här årsdebut efter att han inte har startat sedan i slutet av november och har skött sin träning bra under vintern enligt stallet som hoppas att han har utvecklats och mognat. Sett till motståndet här så har han besegrat bättre hästar än så här och om han bara kliver iväg från ett bra läge på 20 meters tillägg och sedan håller ihop det hela vägen så är Topping Artist en rolig vinnare i det här loppet.

 
9 Corona Park är en fin tävlingshäst som placerat sig bland de tre främsta i närmare hälften av sina starter. I år har hon hunnit med fyra starter med en seger som bäst och matchats mot rätt så tuffa hästar och fick i senaste starten ett tufft lopp ute i spåren och utvändigt ledaren och tröttnade då till slut. Med det loppet i kroppen så bör hon nu ha gått framåt i form till den här starten enligt stallet och denna gång kommer upplägget inte bli lika tufft då hon startar från 20 meters tillägg och kan istället söka sig till ryggar att gå med i. Om sedan Corona Park får en fin resa under loppets gång så har hon en vass spurt att tillgå och då kan hon skrälla här.

7 Tyson Renegade återkommer här efter 3.5 månads tävlingsfrånvaro och är i grunden inte så dum, men är lite ojämn i sina prestationer. Han har fått träna på rätt så hårt enligt stallet som hoppas på att han har tagit åt sig av träningen på ett bra sätt och förväntar sig en bra prestation här direkt av fyraåringen. Startspåret är riktigt bra och han bör kunna kliva iväg till en fin position, och om Tyson Renegade löper upp till sin kapacitet så är han att räkna med här.

5 London Boko visade fin form vid segern i senaste starten då han från ledningen höll ett rätt så högt tempo och vann enkelt med gott om krafter kvar som det såg ut över mål. Lite svårare förutsättningar väntar nu med ett snävt startspår samtidigt som motståndet är lite tuffare, men om kusken Mika Forss kan få iväg London Boko från start här så ska han på sin fina form vara med i segerstriden.

Min Vinnare: 11 Topping Artist

Spets efter 500m: 1 Kaffe Latte Sisu

Skrällen: 9 Corona Park

Rankingen: A: 11,9,7,5 B: 3,1,15,10,2,4 C: 13,12,14,6,8DD-2 2140m Auto

3 Ilfindmywayhome är en oerhört fartfylld herre som har för lite pengar på sig sett till sin kapacitet. Här gör han årsdebut efter att inte ha startat sedan i slutet av november, men kommer som de flesta hästarna från Daniel Redèns stall väl förberedd. Från ett optimalt startspår så kan kusken Örjan Kihlström ladda iväg med nioåringen och detta ska vara en mycket bra segerchans för IIfindmywayhome oavsett position även om ledningen ligger närmast till hands. Jag spikar!

 
9 Flexible Launcher har verkligen visat fin form i årets fem starter där han i senaste starten tog årets första seger. Åttaåringen imponerade då stort när han från ledningen drog på i ett jämnt tempo och vann mycket enkelt. Han fick då springa barfota runt om vilket är ett stort plus och så blir fallet även denna gång. Någon ledning lär det dock inte bli från ett bakspår här, men med rygg på en startsnabb häst så bör Flexible Launcher ändå komma igenom rätt så hyggligt från start och med lite tempo på det här loppet så ska Flexible Launcher ses som ett givet motbud.

1 Powerbank har en hög högstanivå men är också lite ojämn av sig i sina prestationer. Förra året stod han utan seger på åtta starter och i år har det blivit en start i mitten av januari då det blev galopp 300 meter före mål. Han har efter den starten fått en paus på två månader och har enligt stallet tränat på fint, men det finns frågetecken kring formen då han säkert kommer att behöva lopp i kroppen. Utgångsläget här är dock bra och med sin startsnabbhet så bör Powerbank kunna få en fin resa i den främre träffen och om det sedan klaffar lite här med lucka till slut så är Powerbank bra nog i grunden att utmana om segern.

Min Vinnare: 3 IIfindmywayhome

Spets efter 500m: IIfindmywayhome

Skrällen: 1 Powerbank

Rankingen: A: 3 B: 9,1,10,4,5,11,6,7,8 C: 12,2

Lycka till!

Christoffer