Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.Dagens Dubbel denna afton tycker jag ser rätt så spännande ut med ett drag i den första avdelningen som inte är favorit och sedan plockar jag med ett par hästar i den andra avdelningen.Dagens Dubbel-Förslag Eskilstuna 20/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-1 2140m Volt


Ett par fina hästar startar i den första avdelningen på Dagens Dubbel, men det är speciellt en häst som jag gillar extra mycket och som dessutom i skrivande stund ej är favorit.

11 El Vego Khalifa har alltid lovat gott och har vunnit en tredjedel av karriärens 21 starter. Han matchades rätt så tufft förra året på V75 och visade att han duger även där då han vann en av dessa starter. I år har det blivit två starter på hemmabanan Jägersro och han har gjort det klart godkänt som fyra vid båda tillfällena och nu bör formen vara än mer uppåt med dessa loppen i kroppen. Startspåret här hade givetvis kunnat vara bättre, men kusken Ulf Ohlsson som kör femåringen för första gången någonsin här lär vara aktiv från start för att finna en sådan bra position som möjligt och sedan lär det nog även bli en offensiv styrning när det ska avgöras. Jag håller El Vego Khalifa som fältets bästa häst och tycker att han är en rolig spik denna kväll.

Ett motbud om man vill gardera finner vi i en av finalisterna i Drottningpokalen förra året 7 Lawina som här gör årsdebut och är enligt stallet väl förberedd. Startspåret är bra då hon är snabb ut och i ledningen har hon en seger på ett försök och man lär säkert testa i den positionen om man kommer dit. Dock är det ett tag sedan hon startade och det kommer nog behövas något lopp innanför västen innan formen sitter där och det ska man ta i beaktning. Men en bra häst som räcker långt på sin kapacitet här.

Min Vinnare: 11 El Vego Khalifa

Spets efter 500m: 7 Lawina

Skrällen: 7 Lawina

Rankingen: A: 11 B: 7,9,2,4,6,5,14 C: 8,1,3,10,12,15DD-2 2140m Auto


Ett lite mer öppet lopp i den andra avdelningen där jag väljer att strecka sex hästar.

6 Hera Hammering har härdats mot tufft motstånd på V75 flera gånger och gjort det klart bra där. Hon var duktig som trea i årsdebuten i slutet av januari och kommer med det loppet i kroppen vara än bättre här. Någon snabbstartare är hon inte, men om kusken och tränaren Per Lennartsson kan droppa ner i ett andraspår här med sin adept och få en lite mer vilsam resa så är hon stark och rejäl och hennes normalt sett starka avslutning räcker långt här.

I min A-grupp finner vi även 3 Ever So Much som ofta är med långt framme vilket 16 pallplaceringar på 31 starter i karriären indikerar. Han har matchats mot rätt så tuffa hästar och går ner i klass till den här starten och från ett bra startspår så är denna uppgiften riktigt intressant för Ever So Much som ska ses med vettig chans.

Skrällen i loppet finner vi i 2 She`s Just Joy som är en rätt trevlig tjej som satt fast i sin årsdebut i början av januari. Nu startar hon ifrån ett bättre startspår och då jag tror att hon sitter i ledningen här kort efter start så här hon en spännande skräll att ta i beaktning.

Övriga hästar som jag väljer att ta med är 11 Gentiane Evening som visade uppåtgående form senast på Solvalla då hon avslutade bra efter en lite halvjobbig resa och hon får denna gången Magnus Djuse upp bakom sig i sulkyn vilket är intressant. 5 Kahnawake är tio år gammal men såg riktigt fin ut i sin senaste start då hon fick springa på i ledningen i rätt så bra fart och höll sedan till ett tredjepris. Bra startspår även här kommer att innebära en fin resa och kan vara en spännande storskräll. 8 Jumanji Love är i grunden en fin häst som visade mycket bra form senast då han satt fast med gott om krafter kvar som tvåa i rygg på ledaren och det var ett fall framåt. Tråkigt startspår här, men han är tillräckligt snabb ut för att kunna finna en rätt så hygglig position och om Jumanji Love får fritt spurtutrymme den här gången så kan det räcka hela vägen.Min Vinnare: 6 Hera Hammering

Spets efter 500m: 2 She’s Just Joy

Skrällen: 2 She’s Just Joy

Rankingen: A: 6,3 B: 2,11,5,8 C: 1,4,7,9,12


Lycka till!
Christoffer