Dagens Dubbel körs denna tisdagskväll på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. Jag väljer att spela med en spik i den första avdelningen och sedan fyller jag på med ett par hästar i den andra. 

Dagens Dubbel-Förslag Eskilstuna 27/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Volt

I den första avdelningen hittar vi en stark spik att luta oss emot på Dagens Dubbel. 

Här tror jag att det är spets och slut som gäller för 1 Pannacotta Doc som visat fin form under inledningen av året med två segrar på fyra starter. Senast provade man lyckan på V75 och det såg då länge ut att kunna bli en framskjuten placering, men en galopp 300 meter före mål förstörde den dagen. Nu är förutsättningarna klart annorlunda med ett fint startspår och ett försök på att nå ledningen kommer det att bli här från kusken Claes Eskilsson för att sedan köra där. Väl i den positionen så försvarar sig Pannacotta Doc bra och om det inte blir något tokigt som händer under loppets gång så ska det här vara en mycket bra segerchans. Gjuten spik på DD! 

För er som ändå vill gardera så hittar jag motbudet i 2 Frodo De Castella som ofta gör fina prestationer men som också är lite strulig av sig och galopperar titt som tätt. Ett bra utgångsläge här bör göra att femåringen kliver iväg ordentligt och om det bara löser sig någorlunda hyfsat under loppets gång så är Frodo De Castella att räkna med här. Min Vinnare: 1 Pannacotta Doc

Spets efter 500m: 1 Pannacotta Doc

Skrällen: 2 Frodo De Castella

Rankingen: A:1 B: 2,5,8,7,9 C: 6,10,3,4DD-2 2140m Auto

I den andra avdelningen väljer jag att gardera lite mer brett och tar med sju hästar. 

Förstahästen i ett öppet lopp är 10 Hot Dansk Dynamite som visade väldigt fin form senast då han trots en tuff resa ute i spåren under slutvarvet ändå hade moralen och styrkan att avgöra enkelt över upploppet. Tråkigt utgångsläge även den här gången, men med intrycket senast så visade han form och styrka vilket inte gör mig särskilt oroad över just utgångsläget och Hot Dansk Dynamite är förstahästen. 

I min A-grupp finner vi ytterligare två hästar i 8 Kong Venience som visade rätt så fina fartresurser ifjol som treåring då det blev fem pallplaceringar på tio starter. Nu gör han årsdebut och har lottats till ett lurigt utgångsläge, men jag tycker att han står sig bra i den klassen han befinner sig i och om kusken Simon Helm kan lyckas droppa ner i ett andraspår här tidigt så lär Kong Venience vara förberedd för en bra prestation och ska räcka långt här. Spetsbudet finner vi i 4 Bellamy McLin som är fartfylld och ofta med långt fram. Hon har dock inte startat sedan i början av oktober och kommer säkert att behöva lopp i kroppen innan formen sitter där. Jag gillar dock det hon har visat hittills på tävlingsbanan och med lite tur här så kan Bellamy McLin vara loppets skräll till fint odds. 

Ytterligare hästar där bakom är 12 Makalu Doc som vunnit tre av karriärens sex starter hittills och visat gott kunnande som räcker här. 6 Cat`s Majson är jämn och säker då han ofta är långt framme i loppen. Bra startspår här och han visade fin form senast med en rejäl avslutning som tvåa och med en ny fin avslutning här så kan det räcka långt. 

Ytterligare två skrällar som jag tar med är 11 Eyesight som körs av duktige kusken Tom Johansson som tidigare har vunnit med hästen. Lite jobbigt startspår här kommer innebära att man behöver en del tur, men med lopp i kroppen så bör formen vara uppåt på Eyesight som har viss fart i sig. Den sista hästen som åker med på min DD-lapp är 2 Dedes Vici som står bra till här med ett fint startspår och är ofta jämn och säker i sina prestationer. Nu är det årsdebut som väntar efter tre månaders tävlingsfrånvaro och det kommer att behövas lopp i kroppen innan formen sitter där igen. Passande smygläge har man dock och om man har fritt spurtutrymme till slut så kan Dedes Vici vara en överraskning här. Min Vinnare: 10 Hot Dansk Dynamite

Spets efter 500m: 4 Bellamy McLin

Skrällen: 4 Bellamy McLin

Rankingen: A: 10,8,4,B: 12,6,11,2,3,1,9 C: 5


Lycka till!
Christoffer