Dagens Dubbel körs denna tisdag på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. Jag spelar med min A-Grupp i den första avdelningen och spikar sedan i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Eskilstuna 28/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

2 Eclisse Roc är en flyfotad italienska som tidigare i år kom till Sverige och sin nya tränare Björn Goop som hon gjort fyra starter för och tagit två segrar. Just segrarna har kommit på slutet där segermelodierna har varit lika vid båda tillfällena och det har varit tidig ledning. Här står hon på nytt intressant till med ett bra startspår som bör innebära att kusken Carl Johan Jepson kan köra sig till ledningen efter en bit och väl i den positionen så trivs Eclisse Roc bra och ska ses med fin segerchans.

7 Southwind Boko är en mycket fin märr som segrat i närmare hälften av karriärens starter. Hon matchas ofta mot tufft motstånd och har i år haft det lite tuffare då det hittills på sju starter blivit tre pallplaceringar varav en seger. I senaste starten som var på Solvalla så hamnade hon en bra bit bak i kön och gick med ute i spåren under sista varvet och höll sedan bra till en sjätteplats i en snabb avslutning, så formen ska det inte vara något fel på. Här startar hon från ett lite halvtufft utgångsläge då hon är en av de som tjänat mest i det här loppet och det gäller då för henne att ha lite tur med sig för isåfall så ska hon räknas mycket tidigt.

Min Vinnare: 2 Eclisse Roc

Spets efter 500m: 2 Eclisse Roc

Skrällen: 8 Future Sox

Rankingen: A: 2,7 B: 8,5,3,1 C: 6,9DD-2 2140m Auto

1 Judge Dredd Sisu har gjort det bra i år då det på sex starter blivit fyra segrar och det mot stundtals tufft motstånd. Senaste starten gjorde han på Solvalla i början av april och galopperade då från start för att sedan köras ikapp fältet och därefter få en invändig resa och han höll sedan farten klart bra till slut. Nu har han fått ladda om och lär vara redo för en ny fin prestation här och kan inte klaga på förutsättningarna som är då han har lottats till ett passande innerspår bakom startbilen. Att hålla upp ledningen direkt från start kan bli lite lurigt, men kusken Mika Forss bör kunna hitta ut i ett andraspår rätt så tidigt och därefter köra sig till ledningen och därifrån blir Judge Dredd Sisu mycket svårslagen och jag spikar.

6 Inspiration är en herre med väldigt fin grundkapacitet som tidigare tränades av Joakim Lövgren nere på Jägersro men som nu återfinns hos Solvallatränaren Katja Melkko som han i den här starten gör debut för. Han gjorde senaste starten i mitten av augusti förra året och har vilat sedan dess så det kommer troligtvis att behövas något lopp innan den rätta formen sitter där. Det rör sig dock som bekant om en fin häst i grunden och det ska bli spännande att följa honom i ny regi den här säsongen och om det skulle klaffa med löpningsförloppet här samtidigt som min vinnare kommer bort så tycker jag ändå att Inspiration ska räknas.


Min Vinnare: 1 Judge Dredd Sisu

Spets efter 500m: 1 Judge Dredd Sisu

Skrällen: 10 Fighter

Rankingen: A: 1 B: 6,9,10,4,5,2 C: 8,3,7

Lycka till!

Christoffer