Dagens Dubbel körs denna söndag på Sundbyholmstravet. Jag väljer att spela med båda mina A-grupper vilket ger sex kombinationer totalt. 


Dagens Dubbel-Förslag Jägersro/Solvalla 14/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Volt


5 Estrella Diamante tände verkligen till i sina tre sista starter förra året under hösten då det blev två segrar och en andraplats. Nu har han vilat sedan i mitten av december och kommer säkert att behöva något lopp innan formen sitter där igen, men jag tycker att det ser rätt så spännande ut här då han trots att han startar med 20 meters tillägg nog kan köras till ledning i ett tidigt skede här då det endast är en häst på startvolten. Kusken Kim Eriksson brukar vara offensiv och även om det inte blir ledningen så kommer Estrella Diamante få en fin resa i den främre träffen och i ett öppet lopp är han min förstahäst.

11 My Dreams är den hästen med bäst kapacitet i fältet men som inte alls fick det att stämma förra året då det på nio starter blev tre andraplatser som bäst. Nu gör han årsdebut här efter en tävlingsfrånvaro på 2.5 månad och är nu kastrerad inför den här årsdebuten vilket är klart intressant. Startspåret är dock lite lurigt då han startar med ett bakspår på 20 meters tillägg och det kommer att behövas en hel del tur under loppets gång, men med de rätta ryggarna så kommer My Dreams att avsluta vasst och ska ses med bra chans här. 

4 Kalas lyfter jag fram som skrällen i loppet då han har visat rätt så bra form i sina senaste två starter som gett en andra samt tredjeplats. Från ett öppet startspår här så kommer åttaåringen få ett fint lopp i den främre träffen och om kusken Rikard Skoglund kan ge Kalas en fin resa här och det löser sig till slut så ska han ses med lite chans.


Min Vinnare: 5 Estrella Diamante

Spets efter 500m: 5 Estrella Diamante

Skrällen: 4 Kalas

Rankingen: A: 5,11 B: 4,7,10,3,9 C: 8,1,12,6DD-2 2140m Auto

1 Timotejs Märta får förstarösten i ett öppet lopp då hon står fint till här med ett mycket bra startspår samtidigt som hon har visat god form i årets tre starter som gett en seger och en andraplats som bäst. Vid andraplatsen i senaste starten så avslutade hon bra efter en resa i tredje par utvändigt där hon från början startade från ett jobbigt utgångsläget. Just startspåret går inte att klaga på den här gången med ett innerspår bakom startbilen och då hon är snabb ut så kommer kusken Linus Lönn att ha siktet inställt på ledningen här och sedan köra i den positionen och därifrån tycker jag att Timotejs Märta är hästen att slå för övriga.

11 Sopraventa har bra fart i sig och såg väldigt stark ut i senaste starten som även var årsdebut mot tuffa hästar, men då kom det en galopp 350 meter före mål och då var den dagen förstörd. Nu har hon fått en tävlingspaus på en månad och lär komma väl förberedd till den här uppgiften, men man har haft otur i spårlottningen och lottats till ett bakspår. Ser man till det här motståndet så är det klart enklare än vad hon har stött på i sina senaste starter och om bara Sopraventa kan få en hyfsad resa här så räcker hon väldigt långt och ses som ett givet motbud.

10 Amazing Nag får agera skräll i det här loppet då hon gav ett fint formintryck i sin senaste start som hon vann efter en tuff resa utvändigt ledaren. Hon är dock lite ojämn i sina prestationer och man vet inte riktigt vart man har henne, men om hon kan hålla den formen hon hade senast även in i den här starten så är det skrällchans för Amazing Nag.


Min Vinnare: 1 Timotejs Märta

Spets efter 500m: 1 Timotejs Märta

Skrällen: 10 Amazing Nag

Rankingen: A: 1,11,10 B: 2,6,3,7,4 C: 5,8,9


Lycka till!

Christoffer