Dagens Dubbel denna torsdag hämtas från Eskilstuna.

DD Tips Eskilstuna 4/1

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2640m volt
11 Matteo De Veluwe blir min tipsetta här. Senast fick han ett lopp långt ner i kön vilket inte passar femåringen. Nu har han återigen spår elva och startar 20m efter tillägg. Men han har ett passande springspår och med tanke på att loppet ser aningen ojämnt ut på förhand räknar jag med att det är framåt som gäller från start för Jorma Kontio bakom Matteo De Veluwe. Oavsett om det sen blir ledningen eller dödens efter en bit tycker jag femåringen sticker ut i loppet.

På start är 4 Västerbo Paraflax västra motbud. Han är kvick i benen och trots bricka fyra i volten är jag inne på att han skulle kunna sitta i rygg på Matteo De Veluwe efter en bit ikväll. Väl i den positionen ska han sen inte nonchaleras med lucka till slut.

8 Optimum Bankrobber vann senast trots att han fick ett tufft lopp.. Formen sitter således där och med tanke på att han är mer stark än snabb så är distansen ett plus. Blir det dessutom lite överpace på loppet från start kommer Optimum Bankrobber kunna tugga ner många den sista biten.

Min Vinnare: 11 Matteo De Veluwe
Spets efter 500m: 11 Matteo De Veluwe
Skrällen: 8 Optimum Bankrobber
Ranking: A 11 B 4,8,10,7,9 C 2,1,5,3

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
7 Sun Summit blir mitt drag i loppet. Hon visade uppåtgående form senast, då gjorde hon det bra i skymundan vilket spelarna måste missat ikväll. Detta är en mer stark än snabb travare som gynnas om det blir överpace på loppet och med många startsnabba konkurrenter är jag ikväll inne på att Sun Summit kommer kunna få ett passande lopp. Stämmer det sen bara någorlunda med positionerna tuggar hon ner samtliga den sista biten. Spännande tipsetta till 8%.

6 Loulou Web har mycket att leva upp till med miljonären Elian Web som helsyster. Men efter att ha mött eliten som treåring fick hon ett lugnare 2023, det blev endast två starter. Nu har man däremot laddat om batteriet och i comebacken i slutet av december stod hon för en bra insats direkt och vann då på ett bra sätt. Nu med det loppet i kroppen bör formkurvan peka uppåt ikväll. Hon är kvick iväg från start och skulle Jorma Kontio lyckas få iväg Loulou Web till ledningen ikväll kommer hon inte att bli enkel att ta sig förbi.

Nämner även 5 Simb Trisha som senast var ute på V75 och fick då ett snällt lopp. Hon gick då i mål med sparade krafter och får Simb Trisha användning för de krafterna ikväll istället står hon sig normalt sätt bra i denna typ av lopp.

4 Historie Dry är en annan individ som lever på sin styrka och också gynnas vid överpace ikväll. För två starter stod hon för en rejäl insats och förhoppningsvis är formen bibehållen. Hon trivs dessutom bäst under vintern då alla måste tävla med skor och till låg procent ska hon inte nonchaleras i avslutningen.

Min Vinnare: 7 Sun Summit
Spets efter 500m: 6 Loulou Web
Skrällen: 5 Simb Trisha
Ranking: A 7,6,5 B 4,1,3,9 C 10,11,12,2,8

Lycka till
Drtrav