Dagens Dubbel denna måndag hämtar vi från Färjestad.

DD Färjestad 12/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
 Dagens Dubbel 1 2140m Auto


2 Marabou Bonanza är en norsk gäst som visat fin form i årets två starter som gett en tredjeplats och en seger som kom i den senaste starten. Segermelodin då var tidig ledning och sedan på en rätt så blöt bana för dagen så stannade man där hela vägen in i mål. Man har återigen lottats till ett mycket bra utgångsläge då hon är startsnabb och tillsammans med Björn Goop i sulkyn den här gången så blir uppgiften än mer intressant. Siktet kommer återigen att vara inställt på ledningen och väl i den positionen så släpper inte Marabou Bonanza någon förbi sig. Spets och slut!
 
Min Vinnare: 2 Marabou Bonanza

Spets efter 500m: 2 Marabou Bonanza

Skrällen: 5 Irjas Stjärna 

Rankingen: A: 2 B: 3,5,6,9,7,11 C: 8,4,1,12


Dagens Dubbel 2 1640m Auto

 
10 Explode är en häst som jag verkligen gillar då han har en otroligt fin utstrålning och sällan gör ett dåligt lopp. På karriärens 27 starter så har han varit bland de tre främsta totalt sjutton gånger och tagit åtta segrar. I år har han hunnit med två starter där han på nyårsdagen vann rätt så komfortabelt trots en resa utvändigt ledaren. I senaste starten så gjorde han det godkänt som femma mot tuffa hästar efter att ha startat med 20 meters tillägg. Lurig uppgift den här gången med bakspår över kort distans, men med rygg på två startsnabba hästar så kommer kusken Marcus Hultman att kunna finna en rätt så vettig position och med tempo på loppet som det ser ut att bli så kommer Explode att avsluta bra här och jag tror det räcker hela vägen till seger.


4 Cartesio är även han en herre som visat bra fart och kapacitet. Han är inte så bekant för den svenska travpubliken då han till större delen startat hemma i Norge, men där har han visat bra kapacitet även om han ibland varit lite ojämn. Han är snabb från start och därför är utgångsläget passande här, så jag räknar med att Morten Pedersen som både tränar och kör Cartesio kommer att ha siktet inställt på ledningen och sedan försöka stanna där hela vägen in i mål och visst kan det lyckas.


3 Mac Idzarda är en tyskfödd herre som kom till Sverige och Per Henriksens stall i slutet av förra året. För sin nya tränare har det blivit tre starter och på dessa har det blivit en andra samt tredjeplats som bäst. Andraplatsen kom i den senaste starten och då lät stallet väldigt nöjda inför, men han blev då fast med gott om krafter kvar i rygg på ledaren som även vann loppet. Han hade då en amerikansk sulky bakom sig vilket såg ut att ge en god effekt och med det loppet senast så lär kusken Carl Johan Jepson inte vilja sitta fast den här gången och verkligen ge Mac Idzarda chansen och man ska räknas som ett av tre ekipage här som kan vinna loppet.

 
Min Vinnare: 10 Explode

Spets efter 500m: 4 Cartesio

Skrällen: 3 Mac Idzarda

Rankingen: A: 10,4,3 B: 5,2,9,7,6 C: 1,8