Dagens Dubbel körs denna måndag på Färjestadstravet i Karlstad. Jag spelar med en spik i den första avdelningen och tar sedan med min A-Grupp i den andra vilket blir totalt två kombinationer.


Dagens Dubbel-Förslag Färjestad 17/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

3 Midnatt Tulla är ett fint norskt kallblod som håller väldigt fin form för dagen och har i år gjort det riktigt bra då hon på elva starter tagit två segrar och tre tredjeplatser. Vid segern senast så kördes hon till ledningen kort efter start och sedan vann hon mycket enkelt och det var en fin första start för sin nya tränare Jens Kristian Brenne som är nöjd med hur hon känns efteråt och formen ska fortsatt vara fin. Utgångsläget här är perfekt och hon får denna gången kusken Björn Goop upp bakom sig vilket är spännande och med siktet inställt på ledningen här där Midnatt Tulla trivs bra så ska hon räknas med fin segerchans även denna gång. 

4 Christina K. är en fin märr som under förra året hävdade sig bra i sin kull och har nu fått ett par lopp i kroppen och börjar närma sig formen. I senaste starten så gjorde hon det bra som trea efter att ha fått en fin resa i andra par utvändigt och hon utmanade även duon framför henne rejält över upploppet i en snabb avslutning och det var en fin insats. Här startar hon från ett fint utgångsläge på nytt och det bör kunna bli en fin resa i den främre träffen återigen och om det löser sig fint här för Christina K. så ska hon räknas mycket tidigt på nytt och är den främsta utmanaren här om segern. 


Min Vinnare: 3 Midnatt Tulla
Spets efter 500m: 3 Midnatt Tulla
Skrällen: 12 Voje Linn
Rankingen: A: 3 B: 4,7,6,12,8,9,11,2,13 C: 5,10,1


DD-2 2140m Auto

3 Famous Photo L.A. är en nyttig tävlingshäst som på årets åtta starter tagit två segrar och en andraplats. Han har matchats mot tuffa hästar stundtals och visat att han hävdar sig bra i klassen och i senaste starten så såg han stark ut efter att han kördes fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål men galopperade då med 150 meter kvar till mål när han såg ut att vara på väg mot segern. Det var tredje loppet i rad som han galopperade vilket givetvis oroar lite, men han känns normalt sett inte osäker av sig och från ett fint startspår här så bör femåringen kunna kliva iväg bra och om han sedan håller den fina form han ser ut att ha haft på slutet så tycker jag att detta ser ut som en fin uppgift på förhand.

4 R.K.Star är en rejäl herre som besitter bra med styrka och tog under fjolåret rätt så fina kliv i sin utveckling då det på tretton starter blev sex pallplaceringar varav tre stycken segrar. Han gjorde i senaste starten årsdebut efter närmare sju månaders tävlingsuppehåll och fick då en snäll resa invändigt hela vägen och även om han var rätt så trög så gjorde han det godkänt som fyra. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara klart uppåt och från ett startspår som passar han fint så öppnar han bra och bör kunna sitta i ledningen här efter en bit och om sedan R.K.Star har någorlunda form nu så ska han blanda sig i segerstriden.


Min Vinnare: 3 Famous Photo L.A.
Spets efter 500m: 4 R.K.Star
Skrällen: 5 Bowling Orlando
Rankingen: A: 3,4 B: 5,7,9,11,6,12 C: 1,10,8,2Lycka till!
Christoffer