Dagens Dubbel körs denna måndagskväll på Färjestadstravet i Karlstad. Jag väljer att spela med en spik i den första avdelningen för att sedan fylla på med ett par hästar i den andra. 


Dagens Dubbel-Förslag Färjestad 18/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15DD-1 2640m Volt

Den första avdelningen är ett ojämnt lopp där jag har funnit en bra spik.


Den hästen jag väljer att lämna ensam på kupongen ör 5 Vision Of Gideon som är en riktigt fin häst och även segervan då han på karriärens 23 starter tagit tio segrar. Han väntar däremot på årets första seger och var lite sämre i den senaste starten så han som hårt betrodd bara blev sexa. Inför den här starten så har han fått ladda om och då det dessutom blir barfota runt om här för Vision Of Gideon så tycker jag att det ser ut som en mycket bra uppgift trots 40 meters tillägg, men motståndet är ojämnt. Given spik! 

Motbudet och skrällen i loppet för er som vill gardera är 7 Ove Palema som visade fin form i senaste starten som tvåa bakom en sådan fin häst som Dragster. Han är mer stark än snabb och därför så är han nog gynnad av den långa distansen här, och då det även blir barfota runt om denna gång vilket är ett plus så är Ove Palema med formintrycket senast en rolig skräll här. 


Min Vinnare: 5 Vision Of Gideon

Spets efter 500m: 1 Leroy Sane

Skrällen: 7 Ove Palema

Rankingen: A: 5 B: 7,2,6,1,4,8 C: 10,9,3


DD-2 2140m Auto

Den andra avdelningen är ett lite klurigare lopp där jag väljer att ta med fem hästar. 


Min vinnare av loppet är 1 Hard Center som gjorde årsdebut senast och höll då bra som fyra från ledningen efter en tuff öppning. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara klart bättre och från ett optimalt startspår här så är jag inne på att Hard Center håller upp ledningen och väl i den positionen så blir han svårslagen. 

Främsta motbudet i loppet är 5 Belgique som härdats mot rätt så tufft motstånd tidigare. Han gör här årsdebut och kommer säkert att behöva något lopp i kroppen innan formen sitter där, men enligt stallet så är han väl förberedd och har tränat bra. Startspåret är fint och om kusken och tränaren Björn Goop kan droppa ner i en vettig position med sin adept så ska det ändå vara bra chans på seger direkt här för Belgique. 

Från Norge kommer 11 Wishful Order som gjorde det bra förra året då han på sju starter tog tre segrar. Efter närmare sju månaders frånvaro så gör han här årsdebut från ett lite halvtufft startspår, men med rygg på en startsnabb häst så kan ändå kusken Tom Erik Solberg med lite tur komma igenom rätt så bra här. Om det sedan kan bli lite tempo på loppet så ökar chanserna för Wishful Order som i grunden är en tillräckligt bra häst för att vinna det här loppet. 

En formstark häst är 6 Honey Dun Girl som gjort starka prestationer flera gånger under en längre tid. I senaste starten så höll hon farten bra hela vägen in i mål som tvåa. Nu är utgångsläget klart bättre vilket gör att hon kan utnyttja sin startsnabbhet och kusken Victor Rosleff kommer säkert att ladda det som går från start för att nå ledningen här. Om det lyckas så är mycket vunnet för Honey Dun Girl och med en resa långt fram i fältet så ska hon räknas. 

Skrällen i loppet är 12 North Star Navi som visat fin form på slutet med seger i senaste starten då han från ledningen fick bestämma tempot efter eget behag och sedan vann han mycket enkelt. Dåligt utgångsläge den här gången, men med lite tempo på loppet och de rätta ryggarna så lär North Star Navi avsluta bra och med den fina formen som han har visat på slutet så är han skrällduglig. 

 
Min Vinnare:1 Hard Center 

Spets efter 500m: 1 Hard Center 

Skrällen: 12 North Star Navi

Rankingen: A: 1,5,11,6 B: 12,10,7,3 C: 2,9,4,8


Lycka till!
Christoffer