Dagens Dubbel satt fint under söndagseftermiddagen då jag på åtta kombinationer hittade rätt till oddset 54.69. Denna måndag körs Dagens Dubbel på Färjestadstravet i Karlstad och jag väljer att spela med totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Färjestad 26/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15DD-1 2140m Auto

Den första avdelningen är ett rätt så fint lopp där två hästar höjer sig kraftigt över mängden. 

Förstahästen är 5 Jascal som visat gott kunnande och matchats mot tufft motstånd. Han startade tio gånger förra året och tog då sex segrar. Här gör han årsdebut efter 2.5 månads tävlingsfrånvaro och kommer behöva lopp i kroppen innan formen sitter där. Han är dock väl förberedd och hans grundklass är väldigt hög, och från ett passande startspår här mot ett rätt så billigt motstånd så ska det givetvis vara en toppchans på seger för Jascal oavsett löpningsförlopp. 

Motbudet och den andra hästen jag har i min A-grupp är 4 Explode som är en häst jag gillar. Han har startat på mer kontinuerligt under vintern med fina resultat och har dessutom på slutet testats i en amerikansk sulky vilket gett fin utväxling. Bra startspår denna gång och kusken Marcus Hultman lär köra från start för att finna en så fin position som möjligt och med lite tur under loppets gång så har Explode en riktigt tung avslutning att tillgå och då ska det räcka långt här. Fin skräll! 

Ytterligare ett motbud som kan nämnas är spetsbudet 3 Honey Dun Girl som på slutet gjort det klart bra och kommer närmast från en seger samt en andraplats. Startspåret här är återigen bra och siktet lär vara inställt på ledningen, men sedan får vi se vilken taktik kusken Victor Rosleff väljer här då det är två tuffa emot som startar utvändigt. Om mina två hästar i A-gruppen skulle komma bort så är Honey Dun Girl ett givet motbud. Min Vinnare: 5 Jascal

Spets efter 500m: 3 Honey Dun Girl

Skrällen: 4 Explode

Rankingen: A:5.4 B: 3,2,11,12,6,7 C: 1,8,10,9DD-2 1640m Auto

Den andra avdelningen körs över kort distans och här är det också ett par hästar som höjer sig. 

5 Ikaros Di Quattro visade väldigt fin form vid segern senast då han kördes till ledningen och sedan via ett rätt så jämnt tempo vann enkelt. Nu står han bra till återigen här med ett framspår och taktiken från kusken och tränaren Hans Crebas kommer att vara given och det är att återigen köra till ledningen och sedan stanna där hela vägen. Chansen till det är god, men han kan få lite mothugg invändigt och då kan han vara sårbar. Ikaros Di Quattro är dock stark och om det skulle behövas så är formen tillräckligt bra för att han ska kunna göra en hel del grovjobb själv med och vinna loppet. 

Motbudet är gästen från Norge som vi finner i 10 Jackson Avery som ofta är med långt framme. Han avrundade fjolåret med att vinna mot ett lite enklare motstånd och har efter det fått en tävlingspaus på 2.5 månad. Startspåret behöver inte vara så dumt här då det är ett passande smygläge och om det blir lite tempo på loppet samtidigt som kusken Erlend Rennesvik bjuder Jackson Avery på ryggar fram tills upploppet så kommer nioåringen att spurta riktigt bra och ska ses med chans. 

Skrällen i loppet är 1 Sjaman som gjorde det riktigt bra senast i snömodden då han från ledningen stred tappert hela vägen och vann. Utgångsläget den här gången är fint då han är väldigt startsnabb och kusken Magnus Jakobsson kommer nog göra allt för att försöka nå ledningen då han inte tar i när han får springa i ryggar. Om den taktiken lyckas samtidigt som tempot inte är alltför uppskruvat så tycker jag att Sjaman ska ses med lite chans. 


Lycka till!
Christoffer