Dagens Dubbel körs denna fredag på Färjestadstravet i Karlstad. Jag spelar med en spik i den första avdelningen och tar sedan med min A-Grupp i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Färjestad 28/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15DD-1 2140m Auto

9 Follia Wind är en intressant italienska som efter att ha inlett sin karriär hemme i Italien på ett fint sätt gjorde sitt första framträdande på svensk mark i sin senaste start. Hon var då favorit i sitt uttagningslopp till E3 men fick det då inte riktigt att stämma då hon galopperade kort efter start och fick sedan en tuff resa utvändigt ledaren vilket gjorde att hon inte kunde ta sig vidare till final. Då får man istället gå ut i ett lopp mot de andra som inte lyckades ta sig vidare och till den här starten ska man göra några intressanta ändringar i utrustningen och låta henne få springa barfota runt om här vilket blir väldigt intressant att se. Att hon har lottats till ett bakspår här behöver inte vara så dåligt då hon bör kliva iväg felfritt och om sedan Follia Wind fortsätter att prestera som hon har gjort hittills så ska detta vara en toppchans och jag spikar.

6 Alina Garde har visat fin kapacitet under upptakten av sin karriär då det på åtta starter blivit fem pallplaceringar varav två stycken segrar. I försöket senast så kördes hon till ledningen direkt från start och utsattes för press vilket gjorde att hon sedan tvingades släppa över ledningen med 1200 meter kvar till mål och när luckan sedan kom in mot upploppet så avslutade hon mycket bra och var inte långt ifrån en finalplats. Stallet är fortsatt nöjda med henne och för andra starten i rad så blir det här barfota fram vilket gav en fin effekt senast och från ett bra startspår så kommer kusken Mats Djuse att ladda det som går för att nå till ledningen vilket jag tror att man gör och väl där så leder Alina Garde det här loppet länge.Min Vinnare: 9 Follia Wind

Spets efter 500m: 6 Alina Garde

Skrällen: 5 Fascination I.T.

Rankingen: A: 9 B: 6,5,4,2,3,7 C: 8DD-2 2140m Auto

10 Chimi är en mycket fin tävlingshäst som hade en fin utveckling ifjol som fyraåring och har i år sett riktigt fin ut då han på två starter tagit två segrar. I årsdebuten näst senast så fick han en resa i tredje par utvändigt innan han gick med i tredjespår 700 meter före mål och via en mycket vass avslutning sedan så blev segern säker. I senaste starten så var han ute mot ett billigare motstånd där han kördes till ledningen efter ett halvvarv och sedan hade han full kontroll hela vägen in i mål. Den här gången så möter han ett lite tuffare motstånd än senast samtidigt som han har lottats till ett bakspår men det är någonting som han hanterade bra i årsdebuten och bör så göra även den här gången och om han kan få en vettig ryggresa fram tills det återstår ett halvvarv av loppet så ska detta vara en bra segerchans för Chimi.

9 Joker Mearas är en mycket välstammad herre som utvecklades bra förra året och ser ut att ha tagit ytterligare kliv i år då det på fyra starter blivit tre pallplaceringar varav en seger. Just årets första seger kom i den senaste starten där femåringen fick en fin resa i tredje par utvändigt av sin ständige följeslagare Martin Djuse som satte in attacken via tredjespår 700 meter före mål och kort därefter så hade man sköljt över fältet till ledningen och sedan vann man mycket enkelt och det var ett fint intryck. Allting är bra efter den starten enligt stallet som var nöjda med hur han hade svarat på träningen inför det och känslan är att han har en hel del att hämta fortsatt och om bara Joker Mearas kommer hyggligt på det även den här gången så kommer hans avslutning att räcka långt på nytt och ska ses med skaplig chans här.Min Vinnare: 10 Chimi

Spets efter 500m: 8 Doctor Gio

Skrällen: 2 Labyad Bros

Rankingen: A: 10,9 B: 8,2,4,12,11,3 C: 7,6,1,5
Lycka till!

Christoffer