Dagens Dubbel körs denna långfredag på Färjestadstravet i Karlstad. Jag väljer att spela med mina A-Grupper i varje avdelning vilket ger totalt sex kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Färjestad 29/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1640m Auto

4 Diamond Truppo är en spännande italienare som ifjol vann sju av tretton lopp och sprang in över 2.5 miljoner kronor. Han gjorde sista starten förra året på julafton och räckte då inte riktigt till mot hästar som Jushua Tree och Joviality. Här gör han en intressant start på svensk mark och har tränat på riktigt bra inför årsdebuten så det ska bli spännande att följa honom den här säsongen i Sverige. Utgångsläget är optimalt då han är mycket snabb ut den första biten och då det även blir barfota runt om här så kan Diamon Truppo dundra runt Färjestadsovalen på en mycket snabb segertid i det här på förhand riviga loppet. 

5 A Fair Day charmade den svenska travpubliken förra året som fyraåring då han hade en otrolig utveckling och firade stora framgångar på tävlingsbanan där segern i Breeders Crown var kronan på verket. Just den segern var den sista för fjolåret och han gör här årsdebut efter mer än fyra månaders frånvaro. Här går han direkt ut i ett hårt lopp men har tränat på fint inför detta och är väl förberedd enligt stallet. Ledningen hade förstås varit det bästa om man nått dit, men med en startsnabb häst precis invändigt så kan det bli tufft. Istället får kusken Oscar Ginman rikta in sig på att ge femåringen en fin resa i den främre träffen och det ska bli väldigt spännande att se A Fair Day här som känslan är har fortsatt en del utveckling i sig. Givet motbud! 

6 Dancer Brodde hade ändå ett bra fjolår trots att det blev galopp som favorit i derbyt, men han vann Kungapokalen och sprang in över 1.6 miljoner kronor. Nu gör han årsdebut här med första starten som äldre häst och allting tyder på att han ska göra ett bra lopp direkt här enligt stallet då han tränar bra. Startspåret är normalt bra, men med kvicka hästar invändigt så är det osäkert vart han hamnar. Om det löser sig hyggligt för Dancer Brodde här så vet vi om hans kunnande och ska med på kupongen om man väljer att gardera ytterligare över min A-Grupp. 

Min Vinnare: 4 Diamon Truppo

Spets efter 500m: 4 Diamond Truppo

Skrällen: 6 Dancer Brodde 

Rankingen: A: 4,5 B: 6,1,3,2,7


DD-2 2140m Volt

6 Kudos Kazoo började starta sent ifjol som treåring och hann med att göra tre starter innan årets slut och tog på dessa två segrar och en tredjeplats. Stallet håller fyraåringen högt och hoppas på en fin säsong där man siktar mot lite större uppgifter än såhär normalt. Här gör han årsdebut efter mer än tre månaders tävlingsfrånvaro, men han är väl förberedd och har dessutom siktats lite mot det här loppet, så jag räknar med att det kommer en fin prestation här direkt. Utgångsläget går inte heller att klaga på då han är kvick ut den första biten och taktiken är given från kusken Dante Kolgjini vilket är att leda det här loppet från start till mål tillsammans med Kudos Kazoo som ska ses med vettig segerchans. 

3 Ninepoints Winner är en rätt skaplig häst som ofta är med långt framme i loppen men väntar fortsatt på karriärens första seger. I år har fyraåringen hunnit med att göra fem stycken starter med en andraplats och två tredjeplatser som bäst. Jag tycker att han för dagen ser rätt så formstark ut och i senaste starten så galopperade han kort efter start för att sedan köra ikapp fältet och sedan efter ett snällt lopp så avslutade han bra mellan hästar. Startspåret här är optimalt för Ninepoints Winner som med en resa i den främre träffen samt att han har lite tur mycket väl kan ta karriärens första seger här. 

12 Dats Tore hade en klart bra första säsong på tävlingsbanan förra året då han på tolv starter var bland de tre främsta i hälften av dessa och tog tre stycken segrar. Han årsdebuterade i början av mars på absolut bästa sätt då han tidigt kördes till ledningen och sedan stannade i den positionen hela vägen in i mål och vann enkelt. Det loppet bör ha fört fram Dats Tore en bit i form och om han kommer iväg hyggligt här från 20 meters tillägg och kan få en resa i ryggar så har han en vass speed till slut och han ska ses som en av flera som kan vinna det här loppet. 

Min Vinnare: 6 Kudos Kazoo

Spets efter 500m: 6 Kudos Kazoo

Skrällen: 3 Ninepoints Winner

Rankingen: A: 6,3,12 B: 14,7,2,15,1,4,13,9 C: 11,8,10,5


Lycka till!
Christoffer