Dagens Dubbel körs denna måndag på Färjestadstravet i Karlstad. Jag spelar med mina A-grupper i varje avdelning vilket är totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Färjestad 29/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Volt

2 The Lion visade fint kunnande under sin första säsong på tävlingsbanan i fjol då det på nio starter blev sex pallplaceringar varav tre stycken segrar. Han gör här årsdebut efter mer än fyra månaders tävlingsfrånvaro och har under vintern tränat på bra enligt stallet som dock tror att han kommer att behöva ett par lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där. Men uppgiften ser ändå intressant ut här tycker jag då han är kvick ut från start och med siktet inställt på ledningen så biter The Lion ifrån sig bra och om han kan få dämpa tempot här en bit under loppets gång så tror jag att han sprintar undan till slut och vinner.

3 Effective fick aldrig vinna i fjol trots att han var rätt så bra och istället blev det fem andraplatser på elva starter. I år har han hunnit med att göra två starter där han i årsdebuten näst senast i slutet av mars vann direkt efter att han fått en fin resa i rygg på ledaren och sedan avslutat vasst till en knapp seger. I senaste starten så stod han dock inte att känna igen då han stumnade rätt så rejält över upploppet till en sjundeplats. Nu gör man dock en positiv ändring till den här starten och det är att han ska få springa barfota runt om vilket är optimalt och från ett fint startspår här så kommer Effective att få ett fint lopp och med lite klaff på det hela är han ett tidigt motbud.


Min Vinnare: 2 The Lion
Spets efter 500m: 2 The Lion
Skrällen: 1 Pay Me
Rankingen: A: 2,3 B: 4,1,11,7,9,5 C: 6,10,8


DD-2 1640m Auto

2 Ramos är en grundkapabel herre som segrat i hälften av karriärens tolv starter. I år har han hunnit med att göra tre starter med en seger som bäst och dessa var i början av året så han återkommer nu efter 2.5 månaders tävlingsfrånvaro. Han lär dock vara rätt så bra förberedd direkt här och förutsättningarna kan man inte klaga på här med ett fint startspår över en passande kort distans och kusken Malte Handfast kommer att ha siktet inställt på ledningen här tillsammans med femåringen. Väl i ledningen så är Ramos fortsatt obesegrad efter tre försök och det tror jag att han är även efter den här starten och säger därför spets och slut.

4 Jazzlyne Exclusive har varit igång och redan hunnit med att göra tio starter i år och har varit på prispallen i hälften av dessa starterna och tagit två segrar. I senaste starten så strulade det lite för han från start men han gjorde det ändå bra då som tvåa efter en mycket vass avslutning och det var ett fint formintryck. Till den här starten så hoppar kusken Max Karlsson upp i sulkyn vilket är ett klart plus och från ett fint utgångsläge så öppnar Jazzlyne Exclusive bra och om hon kan få spara på sin fina speed här fram tills att det ska avgöras så blir hon segerfarlig.

Min Vinnare: 2 Ramos
Spets efter 500m: 2 Ramos
Skrällen: 11 Perfect Score Ås
Rankingen: A: 2,4 B: 6,11,5,9,12,7,1,10,8 C: 3Lycka till!
Christoffer