Dagens Dubbel körs denna lördag på Färjestadstravet i Karlstad. Jag spelar med båda mina A-Grupper i respektive avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Färjestad 29/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

2 Oriana Boko är en talangfull dam som tränas i Holland och var redan igång under förra året som tvååring då hon bland annat slutade trea i Svensk Uppfödningslöpning. Även i år så har hon kommit tillbaka till Sverige och vann i sin näst senaste start under Elitloppshelgen treåringseliten för ston efter en mycket vass avslutning. I senaste starten så var det ett uttagningslopp till den här finalen av E3 och efter att hon från andra par utvändigt avancerat fram utvändigt ledaren på den sista bortre långsidan så blev segern komfortabel och det var med gott om krafter kvar. Hon har efter försöket stannat i Sverige och allting verkar som det ska vara inför det här på förhand spännande loppet och från ett perfekt utgångsläge så kommer Oriana Boko att sitta bra på det direkt från start och jag tror kusken Micha Brouwer kan köra till ledningen tidigt här och detta ska vara en bra segerchans. 

5 S.G.Empress är svenskhoppet i loppet som inte gjort någon besviken hittills då hon på fem starter tagit fem segrar. Hon har vunnit sina lopp på olika sätt då hon i näst senaste starten gjorde jobbet utvändigt ledaren sista 1300 meterna och vann mycket enkelt och i senaste starten som var försöket till den här finalen så kördes hon till ledningen efter 700 meter och drog sedan på i ett eget tempo och vann enkelt. Hon utvecklas i fin takt och enligt stallet så blir hon bättre och bättre och ingenting tyder i träningen på att en sämre prestation kommer att komma här. Utgångsläget är bra och med en fin resa i den främre träffen så är S.G.Empress den tidiga utmanaren om segern. 


Min Vinnare: 2 Oriana Boko
Spets efter 500m: 2 Oriana Boko
Skrällen: 4 Unique Princess
Rankingen: A: 2,5 B: 9,4,11,3,10,1,8,12 C: 6,7


DD-2 2140m Auto

7 Working Class Hero är en rejäl herre som alltid varit väldigt bra men som under vintern och våren varit i Frankrike och där stått för ett par riktigt fina insatser och som det ser ut har gjort att han lyft sig ytterligare en nivå sedan han kommit hem till Sverige igen. Man provade i näst senaste starten att starta i Harper Hanovers lopp och det blev då en tuff dag när loppet blåstes av efter 2500 meter och när han sedan skulle ut igen efter ett tag så galopperade han bort en helt okej placering in mot upploppet. I senaste starten så valde man att åka till Boden och han fick då en resa i fjärde par utvändigt innan han med 900 meter kvar till mål gick på ute i tredjespår och fick sedan en rygg att gå med i ett litet tag innan han satte in slutattacken runt slutsvängen och vann sedan väldigt lätt efter en vass avslutning. Formen är enligt stallet fortsatt fin enligt stallet och från det här utgångsläget så får man försöka droppa ner i en så vettig position som möjligt från start, men då han även tål att göra en hel del jobb själv om så krävs så tycker jag att Working Class Hero är den givna förstahästen här och segerchansen är god. 

12 Riet Hazelaar är en toppmärr som firade fina framgångar som yngre då hon bland annat vann det tyska stoderbyt. Tidigare i år så gjorde hon flytten från Holland till Sverige och sin nya tränare Daniel Wäjersten där det gått bra hittills och på fyra starter så har det blivit tre segrar på V75. Efter en lite sämre prestation under Elitloppshelgen så var hon senast tillbaka in på vinnarspåret igen då hon på Östersund i början av juni fick en fin resa i mestadels andra par utvändigt i rätt så hårt tempo och hon tackade sedan för det genom att avsluta bra över upploppet till en mycket enkel seger. Den här gången så är det ett klart tuffare utgångsläge vilket förstås gör att det krävs en hel del tur, men samtidigt så rapporterar stallet att hon känns väldigt fin i träningen och med två startsnabba ryggar så lär hon kunna hamna rätt okej på det ändå och om det bara blir lite tempo på loppet som det ser ut att bli så kommer Riet Hazelaar att leverera en rejäl avslutning här och hon ska då ses med skrällchans. 


Min Vinnare: 7 Working Class Hero
Spets efter 500m: 1 Triton
Skrällen: 12 Riet Hazelaar
Rankingen: A: 7,12 B: 1,10,9,4,5 C: 8,11,2,3,6Lycka Till!
Christoffer