Dagens Dubbel körs denna måndag på Färjestadstravet i Karlstad. Jag spelar med tre stycken hästar i den första avdelningen för att sedan spika i den andra vilket är totalt tre kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Färjestad 8/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

5 Lavender är en USA-född tjej som inte riktigt fick ut sin fulla kapacitet på amerikansk mark ifjol som tvååring innan hon under hösten flögs över till Sverige där hon debuterade med en seger direkt på annandagen på ett fint sätt. Hon årsdebuterade senast i slutet av mars och tog då hand om ledningen men släppte den sedan och hängde på helt okej utan att få någonting med sig. Det loppet bör ha fört fram henne rätt så mycket till den här starten och om hon kan få ett fint lopp här i ryggar så kommer hon att fälla många till slut och hennes normalt sett fina speed borde stå sig bra här och jag tycker att Lavender är en rolig förstahäst i loppet.


4 Captiva började starta som tvååring och visade då fina fartresurser direkt när hon på fem starter tog två segrar och en andraplats. Hon gör här årsdebut efter närmare fyra månaders vila och det ska bli intressant att följa henne efter en vinterträning som hon nu har fått och som bör ha fört fram henne ytterligare i sin utveckling. Tränaren Per Nordström brukar ha sina hästar väl förberedda och från ett perfekt startspår här så tror jag att kusken Magnus Jakobsson kommer att kunna köra sig till ledningen här då hon är vass ut den första biten. Sedan vill man nog köra i den positionen, och om det inte blir ett allt för tufft tempo så ska Captiva ha rätt så bra chans på att hålla undan här till seger.

1 Dahlia Brodda inledde sin karriär i februari i år med två starter i Tyskland där hon tog en seger och en andraplats innan hon flyttades till Sverige och sin nya tränare Sibylle Tinter. På svensk mark så har treåringen hunnit med att göra två starter och även här tagit en seger och en andraplats och visat att hon hävdar sig väl. Senast på Solvalla så var det mot rätt så tufft motstånd och hon visade då prov på en fin startsnabbhet och hängde då på bra till andraplatsen från rygg på ledaren. Hon utvecklas fint för varje lopp hon får och här står hon inför en ny spännande uppgift där hon från ett fint innerspår bakom startbilen kommer att få en fin resa och med det som Dahlia Brodda visat upp hittills så ska hon räcka långt även denna gång.Min Vinnare: 5 Lavender

Spets efter 500m: 4 Captiva

Skrällen: 7 Lily Mearas

Rankingen: A: 5,4,1 B: 7,3,2,6,10 C: 9,8
DD-2 2140m Auto

6 S.G.Dracarys hade en väldigt fin treåringssäsong ifjol då han vann hälften av sina fjorton starter och sprang in över 2.1 miljoner kronor och det utan att vara i final av varken Kriteriet eller Breeders Crown. Han årsdebuterade på ett väldigt fint sätt senast på Solvalla då han från ett jobbigt utgångsläge fick en position i tredje par utvändigt och därifrån avslutade han 1.09.3 sista 700 meterna fram till andraplatsen och det var ett fint intryck. Med det loppet i kroppen så kommer han att vara än bättre den här gången och från ett framspår denna gång så kan kusken Claes Sjöström välja ett offensivt upplägg direkt från start, där jag tror att han kan placera S.G.Dracarys tidigt i ledningen och väl i den positionen så finns det ingen som kan besegra han här.

3 Call Me Gleipner har fått starta på under vintern och haft en rätt så fin utveckling med flera fina prestationer på slutet. I näst senaste starten som var i början av mars så provade man att starta på V75 och fyraåringen levererade då ett rejält slutvarv och slutade tvåa. Efter det var han kvalificerad till en V75.Final tre veckor senare, men då från ett tufft utgångsläge så gjorde han det bra men fick ingenting med sig. Nu väntar en klart bättre uppgift då han får möta jämnåriga samtidigt som startspåret är bra och då det dessutom blir barfota runt om samt en amerikansk sulky på här för första gången så ska det bli spännande att se hur Call Me Gleipner står sig och han ska med tidigt bakom min vinnare.Min Vinnare: 6 S.G.Dracarys

Spets efter 500m: 6 S.G.Dracarys

Skrällen: 7 Express Cash

Rankingen: A: 6 B: 3,9,7,2,11,1 C: 10,5,4,8


Lycka till!

Christoffer