Dagens Dubbel körs denna torsdag på Gävletravet. Med en spik i den första avdelningen så väljer jag att ta med tre hästar i den andra och spelar med totalt tre kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Gävle 11/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1640m Auto

Spetsbudet och min vinnare av loppet är 2 Dreamtide som har bra fart i sig och gillar förutsättningarna här med ett fint startspår över kort distans. Man provade att köra barfota runt om för första gången i näst senaste starten och det föll väl ut då hon hängde med bra som tvåa från rygg ledaren mot ett rätt så tufft motstånd. I senaste starten så var hon lite väl laddad inför loppet och galopperade då direkt från start och den starten är bara att glömma. Här har hon lottats till ett för henne optimalt startspår då hon är rask ut den första biten och taktiken här från kusken Zeb Jonasson är given och det är att köra till ledningen och sedan stanna där hela vägen in och det ska det vara en väldigt bra chans till här och jag spikar Dreamtide.

Motbudet för er som vill gardera är 3 Elysia som senast var ute på V75 där hon inte fick någonting med sig efter att ha tappat mark efter en resa i rygg på ledaren. Nu går hon ner i sin vanliga klass igen sett till motståndet och från ett fint startspår så kommer kusken Hanna Reiser att kunna ladda iväg från start för att finna en fin position. Om det sedan klaffar lite för Elysia så är hon en vass avslutare och ska tycker jag ses som ett segerbud ifall min vinnare av loppet kommer bort.

Min Vinnare: 2 Dreamtide

Spets efter 500m: 2 Dreamtide

Skrällen: 5 Diamond Sid

Rankingen: A: 2 B: 3,5,9,1,10,4,6,7,11,8,12DD-2 2140m Auto

Min vinnare av loppet är 6 Edelweiss som hade en väldigt fin utveckling förra året och var då bland de tre främsta i tio av tretton starter och tog fyra segrar samt sprang in över 527 tusen kronor. Här gör femåringen en spännande årsdebut efter närmare fem månaders tävlingsfrånvaro och från ett bra startspår så kommer kusken Rikard Skoglund att kunna finna en rätt så fin position, men då Edelweiss tål att göra en hel del jobb själv med under loppets gång så räds man nog inte ett offensivt upplägg direkt här och jag tycker att ekipaget är en given förstahäst.

Motbudet är 5 Take This Society som är en väldigt fin tävlingshäst och gör här en mycket spännande debut för sin nya tränare Daniel Wäjersten. Han har tidigare tränats på norsk mark, men har då gjort en hel del starter i Sverige och visat att han hävdar sig väl även här. Han har fått rejält med träning inför den här årsdebuten och kommer säkert att vara i ordning för att leverera en fin prestation och om Take This Society kan få en fin resa här i ryggar så kommer han att avsluta bra och det kan med lite klaff räcka hela vägen till seger direkt här.

Den tredje hästen jag tar med på kupongen är 9 Pure Muscle som har höga toppar när han väl kommer upp i nivå och årsdebuterade senast i slutet av mars på ett klart godkänt sätt som femma. Med det loppet i kroppen så kommer formen nu att vara ännu bättre, men bakspåret är ett stort minus då femåringen trivs allra bäst när han får vara med där framme. Här har han dock rygg på en startsnabb häst och kusken Zeb Jonasson kan nog komma igenom rätt så bra här tillsammans med femåringen och om sedan Pure Muscle har lite tur med sig under loppets gång så är han bra nog för att segerstrida.


Min Vinnare: 6 Edelweiss

Spets efter 500m: 1 Mission Beach

Skrällen: 1 Mission Beach

Rankingen: A: 6,5,9 B: 1,7,3 C: 10,4,2Lycka till!

Christoffer