Dagens Dubbel körs denna torsdagskväll på Gävletravet. Jag väljer att spela med mina A-Grupper i respektive lopp vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Gävle 14/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

I den första avdelningen så tycker jag att två hästar höjer sig rejält från de övriga och dessutom står dom bra till här med fina startspår. 

Förstahästen och spetsbudet i loppet är 1 Mizai som hade ett strålande fjolår med fem segrar på fjorton starter och över 489 tusen kronor insprunget. Här är det årsdebut och sexåringen kommer säkert att behöva något lopp i kroppen innan formen sitter där. Men från ett perfekt utgångsläge tillsammans med en vass kusk i Mats Djuse så tycker jag att det här ser ut som en mycket lämplig uppgift för Mizai som jag tror leder det här loppet från start till mål. 

Motbudet i loppet är 3 Otroligosåfin som sett bra ut i årets två starter där han i årsdebuten visades upp i ett otroligt läckert skick då han från ledningen lämnade sitt motstånd över upploppet. I senaste starten blev det en resa en bit bak i kön invändigt och väl därifrån blev han fast bakom hästar med lite krafter kvar som femma i mål. Klart bättre utgångsläge den här gången och med en fin resa långt fram i fältet ska Otroligosåfin ses med rätt så hygglig chans här och är given på lappen. 


Min Vinnare: 1 Mizai

Spets efter 500m: 1 Mizai

Skrällen: 7 Marre’s Dreamboy

Rankingen: A: 1,3 B: 6,7,9,11,4 C: 5,2,8DD-2 2140m Auto

Även i den andra avdelningen så tycker jag att jag har en stark A-Grupp och båda dessa åker med på kupongen. 

Min vinnare av loppet är formtoppade 5 Spader som har inlett det här året riktigt bra med tre segrar och en andraplats på fyra starter. I senaste starten så kördes han till ledningen efter ett par hundra meter och väl i den positionen så vann han sedan enkelt. Återigen finns det läge för ledning här från ett fint startspår mitt bakom startbilen, men Spader känns inte särskilt beroende av just ledningen då han är rejäl och tål att göra lite jobb själv med. Detta ser ut som en riktigt bra segerchans med den formen han är i. 


Motbudet i loppet är 7 Kilgore som har bra fart för klassen men har lite svårt att sticka nosen först i loppen vilket fem andraplatser och tre tredjeplatser på karriärens tolv starter indikerar. I år har det blivit två andraplatser på två starter och stallet är rätt så frustrerade över att fyraåringen inte riktigt bjuder till än. Från det här utgångsläget så kommer fyraåringen att komma iväg bra där jag tror att kusken och tränaren Daniel Wäjersten kör sig till ledningen med sin adept och sedan provar att hålla ett rätt så högt tempo för att inte bjuda in de andra till en upploppsstrid, för då har han varit lite vek. Farten finns och jag tycker att Kilgore är ett givet motbud. 


Min Vinnare: 5 Spader

Spets efter 500m: 7 Kilgore

Skrällen: 9 Superior Bro

Rankingen: A: 5,7 B: 9,6,8 C: 3,10,1,2,11,4


Lycka till!   

Christoffer