Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på Rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.


Dagens Dubbel körs denna söndag på Gävletravet där jag väljer att gå kort på två kombinationer totalt. 


DD-Förslag Gävle 18/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1640m Auto


Ett sprinterlopp där jag tror hårt min två stycken hästar som båda står bra till här. 


1 Maverick Meerkat har matchats mot tuffa hästar på slutet där han i december vann på V75 just på Gävletravet. Efter det har han gjort två starter och galopperat i båda, vilket är till viss del oroande. Hans kapacitet duger dock väldigt långt i ett lopp som detta och om bara kusken och tränaren Hanna Forslin hittar ut i ett andraspår här, samtidigt som femåringen travar hela vägen så finns det ingen som kan stå emot honom här och han är en av två hästar som jag väljer att strecka på Dagens Dubbel. 


6 Andante T.M. är det främsta motbudet till min vinnare här då han från ett bra startspår kommer att öppna vasst. I senaste starten så fick hon en fin resa i rygg på ledaren och höll då farten bra hela vägen in i mål till tredjepriset. Nu lär kusken Ulf Ohlsson göra ett rejält försök på att nå till ledningen och om det lyckas är mycket av loppet vunnet och då kan Andante T.M. leda hela vägen. 


Min Vinnare: 1 Maverick Meerkat


Spets efter 500m: 6 Andante T.M.


Skrällen: 6 Andante T.M.


Rankingen: A: 1 B: 6,7,4,12,5,3,10 C: 2,9,8,11

DD-2 2140m Auto


Den andra avdelningen på Dagens Dubbel är ett rätt så fint lopp där jag tycker att tre hästar höjer sig. Jag väljer dock att spika min förstahäst som står bra till här med ett intressant utgångsläge. 


Spiken blir 2 Balotelli Face som är en högkapabel herre som dock är lite skör vilket endast nitton starter i karriären indikerar. Han har dock segrat i sex av dessa och varit bland de tre främsta totalt tretton gånger. Han gör årsdebut här efter att inte ha startat sedan i slutet av september och visst kan det saknas något lopp i kroppen, men enligt stallet är han väl förberedd och förväntas stå för en stark prestation här. Från ett bra utgångsläge så ligger vägen öppen för tidig ledning och från den positionen så blir han väldigt svårslagen. Balotelli Face blir min spik på DD!


För er som vill ta med ytterligare hästar på eran lapp så finns det främst två motbud. 

3 Ruger har under stora delar under sin karriär mött på rätt så tuffa hästar och segrat i mer än var tredjedel av sina starter. I år har det blivit en seger på tre starter och den kom i näst senaste starten då han fick gå den tunga vägen men visade trots det fin moral och styrka då han kunde avgöra den sista biten. Här kommer det bli ett lite snällare upplägg enligt tränaren och kusken Erik Lindegren men då han har ett bra startspår så kommer han att få en fin resa och om luckan uppenbarar sig till slut så är han att räkna med. 


Ytterligare en häst att ta i beaktning är 8 Soul Tan som är en hedersherre som det sprudlade om under stora delar av förra året då han tog fem segrar på femton starter. Han gör här årsdebut efter att ha vilat sedan i slutet av oktober och då lär det behövas ett lopp i kroppen innan formen sitter där, men enligt stallet är han mycket tränad och kommer att avsluta det här loppet bra om bara kusken Ingvar Nyberg hittar ner i ett vettigt slagläge och bjuder nioåringen på en fin resa. Pass upp! 


Min Vinnare: 2 Balotelli Face 


Spets efter 500m: 2 Balotelli Face 


Skrällen: 8 Soul Tan 


Rankingen: A: 2,3,8 B: 7,10 C: 5,1,9,6,4


Lycka till!

Christoffer