Dagens Dubbel körs denna lördag på Gävletravet. Jag spelar med en spik i den första avdelningen och tar sedan med min A-grupp i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Gävle 18/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15DD-1 1609m Auto 

1 Hail Mary är en av Sveriges bästa hästar som efter ett fint fjolår då han sprang in över 3.9 miljoner kronor efter segrar i både Hugo Åbergs Memorial och Sundsvall Open Trot klev över femton miljoner kronor intjänat under karriären. Han var under vintern i Frankrike där han bland annat var med i världens tuffaste travlopp Prix d`Amerique där han dock inte fick med sig någonting. Han har sedan han kom hem igen gjort två starter först i Bollnäs näst senast då han vann mot ett enklare sällskap och senast i Finland så var han riktigt bra som trea i Finlandia Ajo efter en tuff resa ute i spåren första 700 meterna och sedan utvändigt ledaren. Formen börjar komma på allvar enligt stallet som förstås är nöjda med det här utgångsläget som kommer att innebära att kusken Björn Goop som får förtroendet bakom åttaåringen för första gången någonsin kan köra till ledningen här och väl i den positionen så tror jag ingen kan nå Hail Mary här som jag spikar.

4 Staro Mack Crowe hade en väldigt fin fyraåringssäsong förra året då det på tolv starter blev åtta pallplaceringar varav tre stycken segrar samt över 2.3 miljoner kronor intjänat. Han har i år gjort fyra starter där han senast var ute i Finlandia Ajo och var då bra som femma efter en rejäl avslutning efter att han hamnat en bit bak i kön och han visade då att formen är riktigt bra. Till den här starten så gör stallet en väldigt intressant ändring och det är att man ska låta femåringen få springa barfota runt om för första gången vilket kan ge en väldigt fin effekt om det faller väl ut. Från det här utgångsläget så kommer kusken Jorma Kontio att köra hela vägen då styrkan är fin hos Staro Mack Crowe som ska ses med skrällchans här ifall min vinnare av loppet kommer bort.Min Vinnare: 1 Hail Mary
Spets efter 500m: 1 Hail Mary 
Skrällen: 4 Staro Mack Crowe 
Rankingen: A: 1 B: 4,3,5,2,7 C: 9,6,10


DD-2 2140m Auto

1 Caio Titus Bond är en italienare som går mot en spännande säsong på svensk mark då det är en häst som stallet håller högt. Han har i år på sex starter tagit fyra segrar och var senast i Finland där han från samma utgångsläge som nu hamnade i tredje par invändigt och därifrån så fick han sedan aldrig chansen och gick i mål med gott om sparade krafter. Därför är man givetvis inte nöjda med att man återigen har lottats till ett innerspår bakom startbilen och den främsta uppgiften för Alessandro Gocciadoro är att hitta ut i ett andraspår så tidigt som möjligt och om det lyckas så tror jag att vi kommer att få se hur bra Caio Titus Bond är och segerchansen är om han alltså hittar ut i ett andraspår bra.

6 Heartbeat Thunder har efter en fin utveckling under fjolåret då han sprang in 777 tusen kronor inlett det här året klart bra med då han på tre starter tagit en seger och en tredjeplats. I näst senaste starten vid segern så kördes han till ledningen efter knappa 600 meter och sedan blev segern enkel efter att han avslutat sista 800 meterna via 1.11.5. I senaste starten så provade man V75 igen men den dagen förstördes av en galopp efter 300 meter då han blev lite störd vilket han inte klarade, men formen ska det inte vara något fel på enligt stallet. Utgångsläget här passar femåringen bättre och det bör bli en rätt så fin position härifrån och om det sedan kan bli lite tempo på loppet vilket det ser ut att bli så ökar segerchansen för Heartbeat Thunder som är en stark avslutare och ska räknas mycket tidigt här.Min Vinnare: 1 Caio Titus Bond
Spets efter 500m: 2 Mizai 
Skrällen: 11 Joe Dalton 
Rankingen: A: 1,6 B: 3,11,2,10,7,9,8,4,12,5Lycka till!
Christoffer