Dagens Dubbel körs denna torsdagskväll på Gävletravet. Jag spelar med en spik i den första avdelningen och två hästar i den andra vilket ger totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Gävle 28/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2640m Volt

Den första avdelningen är ett rätt så bra stolopp där jag tycker att en häst höjer sig kraftigt över de andra och den väljer jag att spika här. 

Min vinnare av loppet är 14 Iceland Falls som hade ett fint fjolår med över 1.1 miljoner kronor intjänat och visade att hon är att räkna med i eliten då hon imponerade i bland annat Sweden Cup där hon slutade trea. Under vintern har hon matchats mot stenhårt motstånd i Frankrike där hon inte riktigt fick till det och lär trivas bättre här på svensk mark. Hon har tränat på bra enligt stallet som tror att hon ska vara i rätt så bra ordning här direkt och mot den här typen av sällskap så står sig åttaåringen bra och det ska vara en toppchans för Iceland Falls trots 40 meters tillägg. Jag spikar!

 
Motbudet är 9 Future Sox som haft bra form under en längre tid och har på fyra starter i år varit på prispallen i tre av starterna. Senast på Bjerkebanan i Oslo så gick hon ett rejält slutvarv och höll farten bra till en tredjeplats hon har både fart och styrka i sig vilket gör henne allround. Här startar femåringen från 20 meters tillägg, men har lottats till ett fint startspår på sin volt och bör ändå komma iväg bra och finna en fin position. Om sedan kusken Mika Forss kan bjuda Future Sox på en ryggresa den här gången så har hon en vass speed att tillgå och då kan hon utmana om segern ifall min vinnare av loppet kommer bort.

Min Vinnare: 14 Iceland Falls

Spets efter 500m: 5 Never To Young

Skrällen: 5 Never To Young

Rankingen: A: 14 B: 9,13,5,8,10,3,7,1,2,4 C: 15,11,6,12DD-2 2140m Auto 

I den andra avdelningen så är det två hästar i min A-grupp och båda dessa åker med på kupongen. 

Min vinnare och spetsbudet i loppet är 4 Kaxig In som har visat toppform på slutet då han imponerat i två raka segrar. Vid segern näst senast så kördes han till ledningen efter ett halvvarv och vid segern senast så fick han en resa i ryggar under slutvarvet och avslutade sedan vasst över upploppet och kopplade greppet kort före mål. Här står han fint till med ett bra utgångsläge igen och även om han inte kan ta ledningen av egen kraft från start så tror jag att kusken Mats Djuse kan köra femåringen till ledningen i ett andraskede av loppet och då är Kaxig In hästen att slå för övriga. 

Motbudet är välstammade 9 Kingslayer Pellini som är en lillebror till självaste Readly Express som hade en fin utveckling under fjolåret och sprang in över 591 tusen kronor. Han årsdebuterade i mitten av mars i Östersund och gjorde det då bra som tvåa efter att ha fått göra grovjobbet utvändigt ledaren under slutvarvet. Efter den starten så tränar han på fint enligt stallet som tror att formen bör vara uppåt och då femåringen är härdad i tuff konkurrens sedan innan så räds han inte det här motståndet. Startspåret hade dock kunnat vara lite bättre, men om det bara löser sig hyggligt härifrån för Kingslayer Pellini som denna gång får springa barfota runt om så ska han ändå ses med chans här.


Min Vinnare: 4 Kaxig In

Spets efter 500m: 4 Kaxig In

Skrällen: 2 Rio Alta Wine

Rankingen: A: 4,9 B: 2,10,11,5,3,12,6,1 C: 8,7Lycka till!
Christoffer